O instanţă din Turcia a luat decizia de a-l inculpa pentru apartenenţă la o grupare teroristă pe fostul portar al echipei naţionale de fotbal a Turciei, Omer Catkic.

Fostul internaţional turc se află deja în arest preventiv, după ce a fost reţinut la începutul lunii sub suspiciunea că are legături cu gruparea clericului Fethullah Gulen şi cu tentativa de lovitură de stat din 2016.

O instanţă din Istanbul l-a inculpat pe Catkic pentru „apartenenţa la o grupare teroristă armată” şi a menţinut arestul preventiv înainte de trimiterea în judecată, la o dată ulterioară care nu a fost stabilită.

Fostul fotbalist (42 de ani, 19 meciuri în naţionala Turciei) este acuzat că a descărcat şi trimis mesaje prin aplicaţia Bylock, care ar fi fost folosită de susţinătorii lui Gulen pentru a coordona acţiunile din 15 iulie 2016, informează Strait Times.

Acesta mai este investigat şi pentru faptul că a investit un milion de dolari într-o bancă numită Asya şi care este deţinută tot de susţinătorii lui Gulen.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un FOTBALIST CELEBRU a fost acuzat de TERORISM.

rootstireaActualitate/EsentialSport
O instanţă din Turcia a luat decizia de a-l inculpa pentru apartenenţă la o grupare teroristă pe fostul portar al echipei naţionale de fotbal a Turciei, Omer Catkic. Fostul internaţional turc se află deja în arest preventiv, după ce a fost reţinut la începutul lunii sub suspiciunea că are legături...

Preluat de la EVZ