Tudose explică demiterea consulului: Turiștii români n-au avut parte de asistență corespunzătoare

Premierul Mihai Tudose a motivat, astăzi, pe Facebook, demiterea consulului român în Portugalia prin faptul că turiștii români blocați în aeroportul din Lisabona nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului, primul-ministru exprimându-și regretele față de această situație.

Mihai Tudose a precizat că a luat legătura cu turiștii blocați pe aeroportul din Lisabona, cu Ministerul de Externe și cu autoritățile portugheze și a primit asigurări că românii vor ajunge în țară în cursul serii de luni.

”Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situația. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reședință interesele cetățenilor români și să acorde ajutor și asistență”, a scris Tudose pe Facebook.

Șeful Guvernul și-a exprimat totodată regretele față de faptul că cetățenii români implicați nu au avut parte de asistență adecvată din partea autorităților române.

”Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetățeni români nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toți cei în măsură să prevină apariția unor astfel de situații neplăcute să își facă datoria așa cum trebuie”, a conchis Mihai Tudose.

Cei 35 de turiști, plecați prin intermediul agenției Paralela 45, care au fost blocați două zile în Lisabona, au fost relocați de TAP Portugal pe o cursă care ajunge luni seara în București, informează agenția de turism. Turiștii se pot adresa companiei aeriene pentru obținerea despăgubirilor, turoperatorul asigurând asistență juridică pentru fiecare caz în parte, informează Paralela 45.

Reprezentanții agenției acuză compania aeriană TAP Portugal de lipsă de comunicare și de informare a turiștilor.

„Această situație a fost generată exclusiv de compania TAP Portugal, de la care nu am primit nicio informare prealabilă asupra anulării zborurilor. Nici în clipa de față nu cunoaștem motivul acestor anulări. Am fost astfel în situația să nu ne putem informa turiștii despre ce se întâmplă și când vor ajunge în țară, chiar dacă am fost permanent în legătură cu ei”, a declarat Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Cei 35 de turiști ar fi trebuit să revină duminică noaptea în țară, după ce zborul inițal, programat sâmbătă, a fost anulat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/tudose-explica-demiterea-consulului-turistii-romani-n-au-avut-parte-de-asistenta-corespunzatoare-41643.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/tudose-explica-demiterea-consulului-turistii-romani-n-au-avut-parte-de-asistenta-corespunzatoare-41643-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Premierul Mihai Tudose a motivat, astăzi, pe Facebook, demiterea consulului român în Portugalia prin faptul că turiștii români blocați în aeroportul din Lisabona nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului, primul-ministru exprimându-și regretele față de această situație. Mihai Tudose a precizat că a luat legătura cu turiștii...

Preluat de la romania ntv