Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (PFP) a lansat un atac fără precedent la aresa premierului Tudose și a cabinetului pe care îl conduce susținând că dă dovadă de „un analfabetism economic feroce”.

PFP susține că lupta cabinetului Tudose cu fondurile de pensii private ascunde interesul lor de a face rost de bani pentru a acoperi cheltuielile imense la care s-au înhămat, potrivit unui comunicat al Asociației.

În acest sens, PFP cheamă salariaţii să protesteze, fiind nemulțumită de afirmaţiile premierului României şi acuzând Guvernul că vrea să ia banii din fondurile de pensii Pilon 2, se arată în comunicat.

„PFP consideră că actualul Guvern, începând cu prim-ministrul său, este caracterizat de un analfabetism economic feroce, ale cărui consecinţe nefaste vor afecta în mod extrem de grav atât economia României în ansamblu, cât şi pe fiecare român. Guvernul se comportă exact ca un feudal din Evul Mediu, care împarte pomeni nevoiaşilor ca să îşi cumpere liniştea. Nu contează că ţara nu are drumuri, şcoli şi spitale şi că vistieria se goleşte iar alţi bani se găsesc doar din împrumuturi scumpe sau din noi taxe. Atâta timp cât poate face pomeni acum, nu contează ce va fi peste un an sau doi. PFP nu poate decât să spere că Guvernul va renunţa la această atitudine sinucigaşă, atât în privinţa Pilonului 2, cât şi în privinţa întregii economii şo viitorului actualilor salariaţi”, transmite Asociația.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii şi Fondurile de Investiţii (PFP) a lansat un atac fără precedent la aresa premierului Tudose și a cabinetului pe care îl conduce susținând că dă dovadă de „un analfabetism economic feroce”. PFP susține că lupta cabinetului Tudose cu fondurile de pensii private ascunde interesul...

Preluat de la EVZ