Deznodământ tragic pentru cei zece marinari care dispăruseră în urma coliziunii unui distrugător american cu un petrolier, în apropiere de Singapore.

Scafandrii au găsit corpurile celor zece marinari daţi dispăruţi după coliziunea de acum o săptămână a unei nave militare americane cu un petrolier în largul Singapore, a anunţat luni Marina americană, potrivit AFP, citată de Agerpres. Corpurile a opt marinari au fost recuperate de scafandrii care căutau în compartimentele deteriorate ale distrugătorului USS John S McCain, a precizat Marina care anunţase săptămâna trecută descoperirea altor două corpuri ale celor dispăruţi. “Scafandrii au găsit rămăşiţele celor zece marinari de pe USS John S McCain”, a subliniat într-un comunicat Flota a 7-a americană, căreia îi aparţine distrugătorul. Marinarii de la bord aveau vârste între 20 şi 39 de ani.

Sunt şi 5 răniţi în urma coliziunii dintre nava americană de război şi un petrolier sub pavilion liberian. Accidentul s-a produs la 21 august, când distrugătorul se pregătea să efectueze o escală de rutină în arhipelagul din Asia de Sud-Est.  

A fost a doua coliziune în care a fost implicată o navă americană de război, în ultimele două luni şi al patrulea accident în Oceanul Pacific implicând o navă americană de război de la începutul anului. La 23 august, amiralul Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Pacific, l-a eliberat din funcţie pe comandantul Flotei a 7-a americane, viceamiralul Joseph Aucoin, la baza navală americană din Yokosuka, Japonia.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trupurile marinarilor dispăruţi AU FOST CULESE din mare.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Deznodământ tragic pentru cei zece marinari care dispăruseră în urma coliziunii unui distrugător american cu un petrolier, în apropiere de Singapore. Scafandrii au găsit corpurile celor zece marinari daţi dispăruţi după coliziunea de acum o săptămână a unei nave militare americane cu un petrolier în largul Singapore, a anunţat luni...

Preluat de la EVZ