Tensiuni între Rusia și SUA din cauza unui copil orfan aflat în custodia autorităților americane

Administrația Vladimir Putin solicită Statelor Unite clarificări în legătură cu situația unui băiat cu cetățenie ruso-americană în vârstă de nouă ani preluat de autoritățile americane după moartea părinților în incidente violente.

Daniel Morozov, în vârstă de nouă ani, a rămas orfan după ce tatăl său ar fi omorât-o pe mamă, înainte de a fi împușcat mortal de poliția americană, a declarat Anna Kuznețova, avocatul rus al poporului responsabil de drepturile copilului.

“Nici eu, nici Consulatul general rus nu am primit niciun răspuns din partea autorităților americane. Nu ne-a fost oferită nicio informație, și nici rudelor”, a afirmat Anna Kuznețova, citată de agenția Tass.

“Este important să știm unde vrea să trăiască acest copil, dorința lui. Dar, până acum, nu am aflat nimic”, a spus oficialul rus.

Autoritățile americane consideră cazul drept o problemă internă, dat fiind că Daniel Morozov este cetățean american. Însă copilul are și cetățenie rusă.

Incidentul în urma căruia au murit părinții copilului a avut loc pe 22 august în districtul Encino din orașul american Los Angeles. Tatăl copilului, Konstantin Morozov, în vârstă de 48 de ani, figura pe o listă a persoanelor urmărite după ce soția sa fusese găsită moartă în Santa Maria, California. Poliția americană a utilizat arme pentru prinderea bărbatului, care a decedat.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/tensiuni-intre-rusia-si-sua-din-cauza-unui-copil-orfan-aflat-in-custodia-autoritatilor-americane-2-41650.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/tensiuni-intre-rusia-si-sua-din-cauza-unui-copil-orfan-aflat-in-custodia-autoritatilor-americane-2-41650-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Administrația Vladimir Putin solicită Statelor Unite clarificări în legătură cu situația unui băiat cu cetățenie ruso-americană în vârstă de nouă ani preluat de autoritățile americane după moartea părinților în incidente violente. Daniel Morozov, în vârstă de nouă ani, a rămas orfan după ce tatăl său ar fi omorât-o pe mamă,...

Preluat de la romania ntv