În cadrul ședinței Comisiei de control a SRI de luni, vor fi discutate două subiecte importante, legate de revenirea lui Florian Coldea la ANI, şi despre informaţiile potrivit cărora DNA a desemnat două unităţi ale SRI ca beneficiari secundari ai interceptărilor, în cadrul dosarului care îi vizează pe Radu Mazăre şi pe Sorin Strutinsky.

Vicepreședintele Comisiei, deputatul ALDE Marian Cucșa a spus pentru Mediafax, că cele două subiecte vor fi discutate în cadrul ședinței de luni. Primul se referă la Florian Coldea care a revenit în sistemul public, angajat conferențiar universitar la Academia Naţională de Informaţii. Tot astăzi va fi ales și un nou președinte al comisiei, după ce Adrian Țuțuianu a devenit ministrul Apărării Naționale.

„În prima şedinţă a Comisiei SRI vom cere Serviciului detaliile acestui subiect, să vedem cum a fost posibil ca domnul Coldea să revină ca şi conferenţiar universitar, la Universitatea <<Mihai Viteazul>>. Nu mi se pare normal să revină, să predea la Universitate, din moment ce a fost trecut în rezervă”, spune Marian Cucșa.

Al doilea subiect este legat de transmiterea de către DNA la SRI a unor documente privind interceptările din dosare analizei membrilor comisiei, fiind luată în calcul audierea conducerii SRI, o decizie urmând să fie luată în cadrul ședinței.

„La începutul sesiunii parlamentare, în prima şedinţă a Comisiei SRI, voi discuta cu colegii din comisie şi vom analiza exact situaţia şi în funcţie de necesitate, ori vom chema la audieri conducerea Serviciului Român de informaţii, ori vom trimite o solicitare scrisă pe acest subiect”, a precizat Cucşa pentru Mediafax. Notele vizau dosarul în dosarul în care fostul primar de la Constanţa, Radu Mazăre şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, au fost arestati şi ulterior trimişi în judecată.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
În cadrul ședinței Comisiei de control a SRI de luni, vor fi discutate două subiecte importante, legate de revenirea lui Florian Coldea la ANI, şi despre informaţiile potrivit cărora DNA a desemnat două unităţi ale SRI ca beneficiari secundari ai interceptărilor, în cadrul dosarului care îi vizează pe Radu...

Preluat de la EVZ