Comisia de ancheta privind alegerile prezidențiale se reunește astăzi pentru a discuta despre scrisoarea trimisă de procurorul șef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe tema prezenței ei la Gabriel Oprea acasă,dar și pentru a stabili pașii următori de luat în urma răspunsului ei, după ce Kovesi a evitat să dea o explicație clară, scrie News.ro. Reamintim că șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a răspuns printr-o scrisoare la întrebările Comisiei de anchetă parlamentară care investighează alegerile prezidenţiale din 2009, mai precis evenimentele din seara de 6 spre 7 decembrie, subiect lansat în paginile Evenimentului zilei, în serialul “Noi suntem statul!”.

Sedinta Comisiei va avea loc la ora 12.00. Membrii ei vor analiza scrisoarea trimisa de Laura Codruta Kovesi, urmand sa stabileasca prin ce alte cai vor putea incerca sa obtina un raspuns de la procurorul sef al DNA.


Kovesi MINTE PRIN OMISIUNE despre NOAPTEA ALEGERILOR DIN 2009. Cum să nu răspunzi unor întrebări simple în 7 pagini


Reamintim că Laura Codruta Kovesi a transmis, martea trecuta, o scrisoare Comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, in care afirma ca nu a acceptat invitatia de a fi audiata, deoarece nu detine informatii potrivit carora in procesul electoral s-ar fi implicat persoane sau autoritati cu scopul vicierii rezultatului scrutinului. “Nu am raspuns invitatiei dumneavoastra de a lua parte la lucrarile acesteia, deoarece nu am avut si nu am cunostinta despre aspecte de natura sa serveasca la aflarea adevarului in cauza care formeaza obiectul activitatii Comisiei”, a afirmat ea. Laura Codruta Kovesi a tinut sa precizeze ca nici in exercitarea atributiilor de serviciu si nici in timpul liber nu a luat cunostinta de situatii potrivit carora in alegerile prezidentiale din 2009 s-ar fi implicat persoane sau autoritati cu scopul vicierii rezultatului.


Kovesi, strânsă cu ușa de comisia de anchetă a alegerilor din 2009


“Va fac cunoscut ca nici in exercitarea atributiilor mele de serviciu si nici in timpul meu liber nu am luat cunostinta de situatii ori imprejurari potrivit carora in alegerile prezidentiale din decembrie 2009 s-ar implica unele autoritati publice si/sau persoane, altele decat cele prevazute de lege, respectiv in derularea procesului electoral cu consecinta vicierii rezultatului acestor alegeri”, a subliniat procurorul sef al DNA. Laura Codruta Kovesi a tinut sa precizeze ca “nu a avut si nu are prerogative de verificare a dispozitiilor legale cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor prezidentiale din anul 2009”: “Nu am avut si nu am cunostinta despre posibila existenta a unor mecanisme paralele de influentare si/sau de viciere a rezultatului votului. Nu am avut si nu am atributii referitoare la centralizarea rezultatelor votarii. Nu am avut si nu am cunostinta despre modul in care STS a asigurat serviciile de telefonie speciala -voce si transmitere de date -, precum si posibile interferente nelegitime in procesul electoral.” Kovesi a sustinut ca “in exercitarea atributiilor de procuror general al PICCJ a dispus toate masurile necesare pentru solutionarea cu celeritate a tuturor cauzelor privind oferirea sau darea de bani, bunuri si alte foloase, in scopul determinarii alegatorilor sa voteze ori sa nu voteze un anumit candidat.”


Scrisoarea a III-a a lui Kovesi înmoaie Comisia de anchetă


Tag-uri: kovesi

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SCRISOAREA LUI KOVESI despre NOAPTEA ALEGERILOR, luată la puricat de Comisia de anchetă. Ce vor decide ASTĂZI membrii Comisiei.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-19.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-19-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Comisia de ancheta privind alegerile prezidențiale se reunește astăzi pentru a discuta despre scrisoarea trimisă de procurorul șef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pe tema prezenței ei la Gabriel Oprea acasă,dar și pentru a stabili pașii următori de luat în urma răspunsului ei, după ce Kovesi a evitat să...

Preluat de la EVZ