Sărbătoare mare mâine - de ce NU se bea vin roșu și NU se mănâncă varză!

Creștinii ortodocși cinstesc în fiecare an, pe 29 august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Conform credințelor populare, în această zi nu se bea vin roșu și nu se mănâncă varză.

În memoria sângelui vărsat de către Sântion sau Sântion de toamnă (cum mai e numit, în popor, Sfântul Ioan Botezătorul), tradiția cere să nu se consume vin roșu, nici alimente și mâncăruri gătite, care au aceeași culoare: pepene roșu, ardei roșii, sos de tomate, carne roșie – nici atât, pentru că e zi de post, potrivit adevarul.ro.

“Tradiția spune că, în ziua de 29 august, creștinii trebuie să țină post negru sau aspru în care sunt permiși doar struguri și apă. Nu se bea vin roșu, deoarece în credință acesta reprezintă sângele Botezătorului. Nu se mănâncă fructe sau legume roșii și nici varză, pentru că pe varză ar fi fost tăiat capul profetului. De asemenea, nu se mănâncă fructe rotunde, nuci, mere, pepene care au forma capului”, susțin teologii.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/sarbatoare-mare-maine-de-ce-nu-se-bea-vin-rosu-si-nu-se-mananca-varza-41642.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/sarbatoare-mare-maine-de-ce-nu-se-bea-vin-rosu-si-nu-se-mananca-varza-41642-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Creștinii ortodocși cinstesc în fiecare an, pe 29 august, Tăierea Capului Sfântului Ioan Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Conform credințelor populare, în această zi nu se bea vin roșu și nu se mănâncă varză. În memoria sângelui vărsat de către Sântion sau Sântion de toamnă...

Preluat de la romania ntv