Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că partidul pe care îl conduce cere convocarea primului-ministru Mihai Tudose în Parlament, cu scopul de a da explicații referitoare la ”situaţia economică dezastruoasă”.

Orban a mai precizat că liberalii vor utiliza toate căile parlamentare pentru a opri activitatea unor miniştri.

„La prima întrunire în care noi ca PNL putem la ”Ora Guvernului” să convocăm la Parlament oficiali guvernamentali, îl vom convoca pe premierul Tudose pentru a da seamă pentru situaţia economică dezastruoasă, pentru situaţia bugetară, pentru ameninţările pe care le aruncă în fiecare zi asupra firmelor şi asupra mediului economic activ şi mai ales să dea seamă pentru declaraţiile inepte pe care le-a făcut şi apropo de bănci şi Pilonul II de pensii şi în general referitoare la diferitele chestiuni de natură economică, fiscală şi bugetară”, a declarat Ludovic Orban la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit News.ro.

orban a mai spus că parlamentarii liberali vor folosi toate pârghiile procedurale pentru a opri activitatea unor miniştri şi pentru a-i obliga să dea explicaţii publice în faţa societăţii.

„Vom uza de toate căile procedurale pe care le avem pentru a încerca să oprim activitatea unora dintre miniştri sau pentru a-i determina şi să dea explicaţii publice pe care nu le dau de bunăvoie în faţa societăţii – convocări în faţa comisiilor de specialitate, moţiuni simple, comisii de anchetă, convocări în faţa plenului”, a mai spus Orban.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că partidul pe care îl conduce cere convocarea primului-ministru Mihai Tudose în Parlament, cu scopul de a da explicații referitoare la ”situaţia economică dezastruoasă”. Orban a mai precizat că liberalii vor utiliza toate căile parlamentare pentru a opri activitatea unor miniştri. „La prima întrunire...

Preluat de la EVZ