Cele mai bune filme europene produse în ultima perioadă se vor vedea la Timișoara, în Grădina de Vară a Filarmonicii banatul, intrarea publicului fiind gratuită. Aici începe, luni, Caravana TIFF. În perioada 28 august – 3 septembrie, timișorenii sunt așteptați, seară de seară, la film.

Potrivit organizatorilor, Caravana TIFF aduc e la Timișoara povești de dragoste, comedii, thrillere și filme documentare. Toate proiecțiile încep la ora 21,30.

PROGRAM:

Luni, 28 august

Povestea iubirii / The History of Love (r. Radu Mihăileanu)

Franța, Canada, România, SUA, 134’

New York, secolul 21. Leo, un bătrân imigrant polonez, trăieşte rememorând marea iubire a vieţii sale. La celălalt capăt al metropolei, în Brooklyn, adolescenta Alma îşi dă seama cu uimire că s-a îndrăgostit de chipeşul ei coleg de clasă. Nimic nu pare să-i lege pe bătrânul Leo şi pe tânăra Alma. Şi cu toate acestea… Cel mai nou film al lui Radu Mihăileanu, cu Derek Jacobi, Sophie Nelisse, Gemma Arterton, Elliot Gould. Filmat parţial în Transilvania!

Marți, 29 august

Dumnezeu să ne ierte / Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen) | Spania, 124’

Madrid, 2011. Milioane de pelerini aşteaptă vizita Papei. Doi polițiști se confruntă cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai discret, dar acţiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului… Multi-premiat în festivaluri și nominalizat la șase premii Goya. „Un film magnific” – El Pais.

Miercuri, 30 august

Nebune de fericire / La pazza gioia (r. Paolo Virzì) | Italia, Franța, 116’

Beatrice este o gură-spartă. Se crede contesă miliardară cu acces la liderii globali. Donatella este o tânără tăcută, cu trupul acoperit de tatuaje, prizonieră a propriului mister. Amândouă sunt paciente într-un ospiciu. Evadarea lor se va transforma într-o amuzantă şi emoţionantă aventură. Selecție la Cannes și marele premiu la Valladolid!

Joi, 31 august

Vara s-a sfârșit (r. Radu Potcoavă), România, 105’

Eclipsa totală de soare din 1999. Doi puști își petrec vacanța de vară la Cernavodă, pe malul Dunării. Unul dintre ei acceptă să-l ajute pe celălalt să-și șantajeze tatăl absent înscenându-și răpirea, fără să-și dea seama de consecințele jocului lor. Cu: Ofelia Popii, Șerban Pavlu, Nicholas Bohor, Dan Hurduc. Trailer: https://goo.gl/GfT2rp

Vineri, 1 septembrie

rootstireaActualitate/EsentialCultură
Cele mai bune filme europene produse în ultima perioadă se vor vedea la Timișoara, în Grădina de Vară a Filarmonicii banatul, intrarea publicului fiind gratuită. Aici începe, luni, Caravana TIFF. În perioada 28 august – 3 septembrie, timișorenii sunt așteptați, seară de seară, la film. Potrivit organizatorilor, Caravana TIFF aduc...

Preluat de la EVZ