PNL va demara procedura de înființare a unui comisii parlamentare de anchetă privind pensionările și angajările care au avut loc în ultima perioadă în timpul mandatului lui Carmen Dan.

Ludovic Orban a anunțat că, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, liberalii vor încerca să cerceteze prin intermediul unei comisii felul în care se fac pensionările angajaților din subordinea Ministerului de Interne care apoi se angajează pe diverse funcții în instituție pentru a cumula și pensie și salariu

“Poliția mi se pare că e subordonată secretarei de școală din judetul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa e în vizorul nostru și i-am solicitat demisia și vom depune procedura de constituire a unei comisii de ancheta privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă România este un stat polițienesc, este un stat polițienesc controlat de PSD”, a precizat Ludovic Orban.

De asemenea, liberalii intenționează să înființeze o comisie de anchetă și în cazul în care guvernul va efectua o rectificare bugetară pozitivă, după cum a anunțat vicepreședintele PNL, Florin Cîțu.

“Deja suntem aproape de septembrie și încă nu a fost publicat raportul situației economice și bugetare pentru primele șase luni. Nu poți să ai o rectificare bugetară fără să ai acest raport publicat așa cum îți cere legea responsabilității fiscale. În acest moment, veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost tăiate cu 10 miliarde față de cele programate. Asta înseamnă că deja a avut loc o rectificare bugetară negativă în acest moment. Nu există nicio premisă, nicio justificare pentru o rectificare bugetară pozitivă, așa cum ni se transmite din partea Guvernului că se încearcă. O rectificare bugetara pozitivă atrage de la sine o comisie de ancheta pe care o vom cere în Parlament pentru analiza rectificării bugetare și ne vom folosi în justificarea acestei anchete de opinia Curții de Conturi dată în februarie pentru rectificări bugetare ale Guvernului Cioloș”, a precizat Florin Cîțu.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
PNL va demara procedura de înființare a unui comisii parlamentare de anchetă privind pensionările și angajările care au avut loc în ultima perioadă în timpul mandatului lui Carmen Dan. Ludovic Orban a anunțat că, odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, liberalii vor încerca să cerceteze prin intermediul unei comisii felul...

Preluat de la EVZ