Controversatul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a, anunțat cu mare tam-tam de ministrul Educației, a apărut într-un final! Reamintim că ministrul Educaţiei Naționale (MEN), Liviu Pop, făcea furori, la sfârșitul lunii trecut, când anunţat, pe pagina sa de Facebook, că elevii din clasa a V-a vor avea manual de sport. Iată cum arată manual de sport, care este prețul acestuia și ce editură a câștigat licitația pentru a scoate celebrul manual.

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual şi la disciplina educaţie fizică. În 7 august finalizăm licitaţia pentru manualele la care s-au depus contestaţii. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluţii şi pentru aceste situaţii”, a scris Liviu Pop, joi, pe pagina sa de Facebook, potrivit  libertatea.ro.

SURSĂ FOTO: RTV

DECIZIA MINISTRULUI, CRITICATĂ

Consiliul Național al Elevilor (CNE) critică decizia Ministerului Educaţiei de a scoate un manual de educaţie fizică, în timp ce bazele sportive, sălile de sport şi dotărilor sunt carențe majore ale sistemului de învățământ preuniversitar.

“În luna aprilie, în cadrul unei întruniri a Comisiei pentru manuale şcolare, elevii au marşat pe necesitatea unei pregătiri temeinice a cadrelor didactice, astfel încât manualul să devină un instrument, nu în scop în sine. Cu privire la introducerea de noi manuale şcolare, reprezentanții elevilor nu au mai fost consultați, aşa cum ar fi firesc, având în vedere calitate de beneficiari primari ai educației. Aşadar, considerăm că reprezentanții ministerului se concentrează în mod prioritar pe aspecte ce țin strict de formă, fără a putea interveni asupra hibelor ce marchează educația”, se mai spune în comunicatul CNE.

Editura CD Press, declarat câștigător în cadrul licitației organizate de Ministerul Educației Naționale

Acum, cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, 2017/2018, manualul de Educație Fizică și Sport de la Editura CD Press a fost declarat câștigător în cadrul licitației organizate de Ministerul Educației Naționale, în iulie 2017, și aprobat prin Ordinul ministrului Educației Naționale (OMEN) nr. 4456/27.07.2017.


http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/man-sport.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/man-sport-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Controversatul manual de educație fizică și sport pentru clasa a V-a, anunțat cu mare tam-tam de ministrul Educației, a apărut într-un final! Reamintim că ministrul Educaţiei Naționale (MEN), Liviu Pop, făcea furori, la sfârșitul lunii trecut, când anunţat, pe pagina sa de Facebook, că elevii din clasa a V-a...

Preluat de la EVZ