Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, a avut o reacție acidă pe Facebook după ce, duminică seară, Liviu Dragnea a negat într-o emisiune televizată că ar avea vreo legătură cu Tel Drum. Reamintim că procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale față de reprezentanții societății Tel Drum SA și față de societatea comercială în sine, acuzațiile fiind de fraudă cu fonduri europene.

“Doar atat va zic: e cea mai mare minciuna declarata public de un om politic!”, este reacția fostului șef ANAF, pe pagina sa de Facebook după declarațiile lui Dragnea. SACRIFICAREA lui DRAGNEA, ferma de porci, TelDrum și OFENSIVA CODRUȚEI. Mizele lunii august. Editorial de Dan Andronic


DIRECTORII TEL DRUM, URMĂRIȚI PENAL

Implicată în dosar este SC Tel Drum SA, dar și trei reprezentanți ai firmei, în frunte cu directorul general Petre Pitiș.  Concret, sunt urmăriți penal directorii Petre Pitiș și Mircea Vișan, dar și Florea Neda, fost director al SC Tel Drum SA.

Acuzațiile sunt de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Urmărirea penală a fost începută și împotriva SC WFA Impex SRL și a reprezentantului acesteia, Ion Florian.

La ieșirea de la DNA, după ce Florea Neda a fost audiat de procurori, avocatului acestuia, Gheorghe Corbeanca, a declarat că clientul său nu a făcut declarații și că i s-a pus sechestru pe bunuri.

Întrebat dacă apare și numele lui Liviu Dragnea în dosarul DNA, apărătorul a răspuns: „Nu ştiu să apară în dosar numele lui Liviu Dragnea”.  La rândul său, directorul general al Tel Drum, Petre Pitiș, a susținut că, din punctul său de vedere, „este o eroare”. „Este vorba de un denunţ făcut aiurea. A inceput o anchetă, aveţi răbdare”, a declarat Pitiș jurnaliștilor.


Teldrum, firma de casă a lui Liviu Dragnea sabotează deszăpezirea organizată de Firea în Bucureşti


Întrebat de Liviu Dragnea, Pitiș a răspuns: „M-aţi înnebunit cu personajul ăsta! Îl cunosc că-i din judeţ, am jucat cu el fotbal în liceu când eram elev în clasa a XI-a”.

Acuzațiile DNA în DOSARUL TEL DRUM

„În cursul lunii iulie 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială TEL DRUM SA în cadrul programului «Creșterea Competitivității Economice», finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, TEL DRUM SA urma să achiziționeze o «stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a SC TEL DRUM SA».

În urma depunerii cererii de rambursare în luna februarie 2016, beneficiarul TEL DRUM SA a primit din fonduri europene, suma de 4.170.462,5 lei, sumă apropiată de valoarea maximă eligibilă în cadrul proiectului, nerambursabilă.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Gelu Diaconu, fostul șef ANAF, a avut o reacție acidă pe Facebook după ce, duminică seară, Liviu Dragnea a negat într-o emisiune televizată că ar avea vreo legătură cu Tel Drum. Reamintim că procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale față de reprezentanții societății Tel Drum SA și față...

Preluat de la EVZ