Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a publicat, astăzi dimineaţă, proiectul de ordonanţă de urgenţă. Documentul prevede creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor sistemului penitenciar începând cu luna octombrie.

Sindicaliştii susţin că ordonanţa de urgenţă privind creșterile salariale ale angajaților din penitenciare va intra pe ordinea de zi a Guvernului de săptămâna aceasta.

“După alineatul (7) al articolului II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare, se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins: (8) Prevederile alin. (5) si (7) se aplica în mod corespunzator şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciar”, se arată în documentul publicat de FSANP.

Alineatele (5) şi (7) prevăd creşterea salariilor cu 10% în MAI, începând cu 1 octombrie.

Majorarea salariului de funcţie al funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare cu 10% conduce la un impact suplimentar lunar pentru aceştia de 3.750 mii lei (35.000.000 lei).

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) a publicat, astăzi dimineaţă, proiectul de ordonanţă de urgenţă. Documentul prevede creşterea cu 10% a salariilor angajaţilor sistemului penitenciar începând cu luna octombrie. Sindicaliştii susţin că ordonanţa de urgenţă privind creșterile salariale ale angajaților din penitenciare va intra pe ordinea de zi...

Preluat de la EVZ