Din nefericire problema salariilor profesorilor nu se poate rezolva niciodată, mai ales pe timpul activităţii, atunci când sunt încă tineri, ci aşa cum îi asigură Ecaterina Andronescu, se vor bucura la pensie, cei care o vor mai apuca, bineînţeles.

”Aceste majorări ajung într-un fel, chiar dacă nu imediat, tot în resursele care într-un moment sau altul revin profesorilor”.

Majorarea salariilor brute cu 50% în educație va fi resimțită de profesori inclusiv când aceștia ies la pensie, spune la RFI, senatoarea PSD, Ecaterina Andronescu.

Reacția sa, vine în contextul în care sindicatele sunt nemulțumite de creșterile anunțate de Guvern de anul viitor. Potrivit acestora, cadrele didactice vor beneficia, în realitate, de o majorare de doar 25 de procente.

Însă, o contribuție mai mare înseamnă și o pensie mai mare pentru profesori, a adăugat fostul ministru al Educației.

”Aceste majorări (creșterea salariilor brute cu 50% în educație n.r.) ajung într-un fel, chiar dacă nu imediat, tot în resursele care într-un moment sau altul revin profesorilor, în sensul că, aceste majorări, dacă ajung în contribuția pentru pensie care să mărește, până la urmă profesorul sau respectivul cetățean, salariat va ajunge să fie beneficiarul acestor resurse. Nu imediat și acesta este principalul motiv al discuției”, afirmă Ecaterina Andronescu, care a amintit că din 2018, după această majorare ”cresc contribuțiile la pensii, se majorează substanțial contribuțiile la pensii”.

Întrebată ce alte beneficii mai sunt pentru profesori în afară de pensii, Ecaterina Andronescu a spus că e vorba și de contribuțiile la sănătate.  Practic, majorarea salariilor brute în educație va sprijini și acest sector. ”Și contribuțiile la sănătate. Adică eu cred că sectoarele acestea vor fi mult mai bine sprijinite și mult mai bine susținute în felul acesta”, a mai spus Ecaterina Andronescu. Sindicatele din învăţământ se întâlnesc luni cu premierul Mihai Tudose, iar printre temele de discuţie se află și salarizarea angajaţilor din educaţie.

Sindicatele sunt nemulțumite de faptul că, deşi salariile brute ar urma să fie majorate cu 50%, creşterea salariilor nete în educaţie va fi de 25% în anul 2018, titrează rfi.ro.

rootstireaActualitate/EsentialEducaţie
Din nefericire problema salariilor profesorilor nu se poate rezolva niciodată, mai ales pe timpul activităţii, atunci când sunt încă tineri, ci aşa cum îi asigură Ecaterina Andronescu, se vor bucura la pensie, cei care o vor mai apuca, bineînţeles. ”Aceste majorări ajung într-un fel, chiar dacă nu imediat, tot în...

Preluat de la EVZ