În Orientul MIjlociu evoluţionismul este o teorie care nu prea convinge. Printre polemici iată că şi în Irak teoria lui Charles Darwin a fost ştearsă cu un vârf de peniţă din cartea de biologie de către ministerul Educaţiei, o alegere care o urmează pe cea a Ankarăi, unde conceptul a fost eliminat din paginile destinate studiului elevilor, exact pentru a face loc unei alte idei: aceea de jihad.

Foarte sarcastice comentariile celor ce folosesc reţelele de socializare din ţara arabă. ”Felicităm conaţionalii noştri fiindcă au şters capitolul despre evoluţie, fiindcă noi nu avem nevoie să evoluăm. A fi retrograd este excelent”, se citeşte în una din aceste reacţii, tradusă de siteul Al Bab.

Sunt voci care vorbesc despre o hotărâre care oficializează o stare de fapt. Pe acelaşi site Abdulrahman al-Makhzomy, elev irakian, este mult mai clar: mulţi profesori deja refuză să predea teoria lui Darwin, considerând-o ”contrară Islamului”.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului După Turcia şi Irakul ELIMINĂ pe DARWIN din ŞCOLI.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
În Orientul MIjlociu evoluţionismul este o teorie care nu prea convinge. Printre polemici iată că şi în Irak teoria lui Charles Darwin a fost ştearsă cu un vârf de peniţă din cartea de biologie de către ministerul Educaţiei, o alegere care o urmează pe cea a Ankarăi, unde conceptul...

Preluat de la EVZ