Românii cu afecţiuni neurologice, în special pacienţii care suferă de epilepsie au intrat în criză datorită faptului că medicamentul Trileptal nu se mai găsește în farmacii.

Lipsa acestui medicament a fost anunțată de mai mulţi pacienţi şi pe site-ul www.medicamentelipsa.ro, unde se menţionează că “pentru medicamentul Trileptal 300 mg, deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă, compania (…), a notificat Agenţia Naţională a Medicamentului, în luna septembrie, referitor la încetarea comercializării medicamentului în România”, conform dcnews.ro.

Astfel, medicamentul Trileptal a fost retras de pe piaţă din motive comerciale. Preţul cel mai mic din Europa i-a făcut pe producători să notifice retragerea din România pentru că nu le convine. Problema a fost semnalată și la Ministerul Sănătății, dar nu au apărut încă poziții oficiale legate de un medicament care ar putea fi înlocuitor al celui retras.

rootstireaActualitate/EsentialSanatate
Românii cu afecţiuni neurologice, în special pacienţii care suferă de epilepsie au intrat în criză datorită faptului că medicamentul Trileptal nu se mai găsește în farmacii. Lipsa acestui medicament a fost anunțată de mai mulţi pacienţi şi pe site-ul www.medicamentelipsa.ro, unde se menţionează că 'pentru medicamentul Trileptal 300 mg, deţinătorul...

Preluat de la EVZ