Coreea de Sud: Phenianul se pregătește de un nou test nuclear

Oficiali ai Coreei de Sud au anunțat, azi, că regimul de la Phenian se pregătește pentru efectuarea celui de al șaselea test nuclear, în contextul în care nord-coreeni își păstrează retorica belicoasă la adresa Statelor Unite, relatează CNN.

Serviciul Național de Informații (NIS) de la Seul a prezentat un raport parlamentarilor sud-coreeni, în care se scoate în evidență că au detectat semne că Phenianul se pregătește de un nou test nuclear.

Kim Byung-kee, parlamentar al Partidului Democrat din Coreea de Sud, a afirmat că NIS a transmis informații cu privire la Coreea de Nord, despre care se precizează că ”și-au finalizat pregătirile pentru efectuarea unui test nuclear de la centrul pentru testare nuclear Punggye-ri”.

Oficiali nord-coreeni au afirmat luni că SUA vor fi pedepsite sever pentru exercițiile militare pe care le desfășoară împreună cu Coreea de Sud.

Cu toate că exercițiile desfășurate de SUA au scop defensiv, nord-coreeni cred că ele sunt desfășurate ”în cel mai prost moment”, ținând cont de tensiunile din regiune.

Oficialii de la Phenian au afirmat că, dacă va avea loc o escaladare a conflictului, ”americanii vor fi singurii responsabili pentru consecințele catastrofice”.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/coreea-de-sud-phenianul-se-pregateste-de-un-nou-test-nuclear-41645.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/coreea-de-sud-phenianul-se-pregateste-de-un-nou-test-nuclear-41645-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Oficiali ai Coreei de Sud au anunțat, azi, că regimul de la Phenian se pregătește pentru efectuarea celui de al șaselea test nuclear, în contextul în care nord-coreeni își păstrează retorica belicoasă la adresa Statelor Unite, relatează CNN. Serviciul Național de Informații (NIS) de la Seul a prezentat un raport...

Preluat de la romania ntv