Agentii si ofiterii de penitenciare vor primi incepand cu 01 octombrie 2017 o majorare salariala de 10% aplicata la salariul brut, un proiect fiind pregătit de Ministerul Justiției.

Anunțul a fost transmis presei de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, care comunică faptul că săptămâna aceasta proiectul ar trebui sa intre in Guvern după cum a informat ministrul justiției. Aceasta formulare elimină și discuția cu data intrării in vigoare. Mai jos prevederile care se vor aplica și angajaților din penitenciare.

„Extras Legea 152/2017 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare

(5) Incepand cu data de 1 octombrie 2017 se majoreaza cu 10% cuantumul brut al salariilor de functie ale politistilor din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/institutiile/structurile aflate in subordinea sa, cu exceptia celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016.

(6) Incepand cu data de 1 octombrie 2017 se majoreaza cu 15% cuantumul brut al salariilor de baza ale personalului civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate in subordinea sa, precum si a celui care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016.

(7) Majorarile acordate personalului din cadrul institutiilor publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, potrivit alin. (3) lit. b), alin. (5) si (6), se aplica la salariul de baza/solda de baza/salariul de functie cuvenit/cuvenita, al carui/carei cuantum nu poate fi mai mic decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, si se adauga la acesta/aceasta.”

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Agentii si ofiterii de penitenciare vor primi incepand cu 01 octombrie 2017 o majorare salariala de 10% aplicata la salariul brut, un proiect fiind pregătit de Ministerul Justiției. Anunțul a fost transmis presei de Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, care comunică faptul că săptămâna aceasta proiectul ar trebui...

Preluat de la EVZ