Jurnalistul Dan Andronic a publicat luni o dezvăluire explozivă despre planurile pe care le are Procurorul general Augustin Lazăr cu privire la evenimentele din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009.

Conform ultimelor informaţii ale jurnalistului, Lazăr încearcă să ajungă la o înţelegere al cărei scop principal este „salvarea onoarei Codruței”

„LUI TAICA LAZĂR I S-A FĂCUT FRICĂ! “2009” bate la ușa lui Kovesi…  

Am primit informația certă că Procurorul General Augustin Lazăr i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să medieze o întâlnire cu membrii comisiei parlamentare de anchetă a evenimentelor din 2009.   

Locul: la minister.   

Scopul: lămurirea aspectelor pe care le cercetează comisia plus salvarea “onoarei” Codruței.  

Motivul: lui Taica Lazăr i s-a făcut frică, mai ales după decizia CCR”, a scris Dan Andronic pe contul său de Facebook.

Dezvăluirea jurnalistului vine în contextul în care Procurorul general Augustin Lazăr a reacţionat recent la la declarațiile președintelui Comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor din decembrie 2009, Oana Florea, cu privire la o întâlnire între reprezentanții Comisiei, ministrul Justiției și reprezentanții Parchetului General.

Președintele comisiei de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, deputatul PSD, Oana Florea, a anunțat că membrii comisiei se vor întâlni în această săptămână cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru a discuta cazul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, membrii comisiei vor să discute cu Toader și despre cazul procurorului general al României, Augustin Lazăr, care refuză să predea dosarul prezidențialelor din 2009. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat de patru ori să se prezinte la audieri în Comisia de anchetă. 

Totodată, comisia de anchetă a decis, în ședința de astăzi, să-i trimită o scrisoare de informare președintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul că fostul director al SRI, ambasadorul George Maior, a refuzat să răspundă la întrebările forului. Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, a făcut această propunere. Ea a fost adoptată cu șapte voturi „pentru”, două împotrivă și trei abțineri.  Preşedintele Comisiei parlamentare a adăugat că rămâne la latitudinea şefului statului ce decizie va lua, subliniind că membrii comisiei nu au competenţa de a cere sancţionarea lui George Maior.

Totodată, membrii Comisiei vor trimite o adresă şi către SRI pentru a afla poziţia instituţiei vizavi de faptul că doi angajaţi ai Serviciului au fost sau nu acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. În legătură cu solicitarea Comisiei de anchetă către preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de a sesiza CCR pentru conflict între instituţii, Florea a precizat că aceasta a fost înaintată Comisiei pentru constituţionalitate.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Jurnalistul Dan Andronic a publicat luni o dezvăluire explozivă despre planurile pe care le are Procurorul general Augustin Lazăr cu privire la evenimentele din noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009. Conform ultimelor informaţii ale jurnalistului, Lazăr încearcă să ajungă la o înţelegere al cărei scop principal este „salvarea onoarei Codruței” „LUI TAICA...

Preluat de la EVZ