Un român din Irlanda a câștigat, în urma unui proces cu firma la care lucra, despăgubiri de 20.000 euro.

Totul a pornit după ce un hotelier a afirmat că românii sunt “hoți și mincinoși”, informează profit.ro

Ioan Florin Rusu lucra pentru o firmă de securitate, Senture Security Limited, care colabora cu hotelul din Dublin la care a avut loc incidentul.

Hotelierul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a făcut afirmații jignitoare despre români și apoi l-a trimis acasă pe Rusu, fără alte motive în afară de naționalitatea sa.”Toți românii sunt hoți și mincinoși. Polițiștii români fură genți și telefoane la barul hotelului”, ar fi spus acesta.

Scena jignitoare nu a fost singurul lucru care l-a determinat pe român să dea în judecată firma de securitate, acesta neprimind nici măcar banii pentru care a muncit.

Ulterior, Rusu s-a întors în România, unde locuiește în prezent, revenind în Irlanda doar pentru audieri.

Cu toate că firma în cauză a susținut că i-a dat dreptate lui Rusu și a luat măsuri pentru a îl proteja pe român, instanța a concluzionat că firma a aplicat un tratament discriminatoriu angajatului său din România. 

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un român din Irlanda a câștigat, în urma unui proces cu firma la care lucra, despăgubiri de 20.000 euro. Totul a pornit după ce un hotelier a afirmat că românii sunt “hoți și mincinoși”, informează profit.ro Ioan Florin Rusu lucra pentru o firmă de securitate, Senture Security Limited, care colabora cu hotelul...

Preluat de la EVZ