Sute de persoane descoperite, în ultima săptămână, cu ajutorul Sistemului Informatic Schengen

Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau descoperit, în ultima săptămână, 569 de persoane, 69 de autovehicule, 62 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, în perioada 18 – 25 augusta, au fost localizate, pe teritoriul țării noastre, 370 depersoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen). 

Polițiștii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, au depistat 130 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 6 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 46 deautovehicule, au fost ridicate 55 de documente ce erau căutate de partenerii din Spațiul Schengen,pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și 3 plăcuțeși un certificat de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 199 de persoane căutate de autoritățile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române.

Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliția Română, în baza unor mandate europene de arestare,21persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 2persoane erau semnalate dispărute de autoritățile române.

Partenerii din statele membre au identificat 26 de autovehicule și 7 documente căutate de autoritățile române în vederea indisponibilizării, sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/sute-de-persoane-descoperite-in-ultima-saptamana-cu-ajutorul-sistemul-informatic-schengen-41608.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/sute-de-persoane-descoperite-in-ultima-saptamana-cu-ajutorul-sistemul-informatic-schengen-41608-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Polițiștii români și partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengenau descoperit, în ultima săptămână, 569 de persoane, 69 de autovehicule, 62 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. În urma schimbului suplimentar de informații prin intermediul Biroului SIRENE din...

Preluat de la romania ntv