Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au prins șase cetățeni din Irak, solicitanți de azil în țara noastră, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Ieri, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au descoperit, în apropierea localității de frontieră Cenad, un grup de șase persoane, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu România spre cea cu Ungaria.

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost duse la sediul P.F. pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, toți bărbați și un minor, având vârste cuprinse între 16 și 47 de ani. Aceștia erau solicitanți de azil în România și au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Comenteaza aceasta stire

rootstireaActualitate/Esential
Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare, județul Timiș, au prins șase cetățeni din Irak, solicitanți de azil în țara noastră, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Ieri, în jurul orei 16.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau...

Preluat de la romania ntv