Fosta contracandidată a lui Igor Dodon la președinția republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un atac dur la actualul președinte, spunând că aruncă țara în fața unui posibil război civil.

Aflată în satul Brânza, raionul Cahul, Maia Sandu, președinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate, a lansat un mesaj dur la adresa lui Dodon, spunând că dezbină societatea și aduce un potențial război civil în țară.

„Independenţa este, în primul rând, oportunitatea de a ne alege propriul destin, dar şi asumarea responsabilităţii pentru destinul nostru. Independenţa înseamnă, când ai un vis pentru ţara ta şi când ai posibilitatea să lucrezi în ţara ta, pentru a realiza acest vis. Independenţa mai este şi Demnitate, multă muncă şi curaj”, avertizează Maia Sandu.

O parte din mesajul transmis de Maia Sandu live pe Facebook, întreg mesajul poate fi ascultat în video de mai jos. „Astăzi sărbătorim Ziua Independenţei Republicii Moldova. Independenţa înseamnă, în primul rând, libertatea de a-ţi făuri propriul destin şi responsabilitatea pentru acesta. Independenţa înseamnă când ai un vis pentru ţara ta şi ai dreptul şi libertatea de a munci pentru realizarea lui. Independenţa mai înseamnă şi demnitate, curaj, muncă onestă şi bun-simţ. Din păcate, astăzi ţara noastră nu este independentă – nici de sărăcie, nici de corupţie, nici de dictatură şi frică, nici de suprimarea cuvântului şi nici de interesele Kremlinului.

Astăzi Republica Moldova se află în cea mai grea perioadă a existenţei sale de la declararea Independenţei încoace. Niciodată în cei 26 de ani, de când Parlamentul a adoptat actul de Independenţă, cetăţenii ţării noastre nu au trăit mai prost, nu s-au simţit mai sărăciţi, nedreptăţiţi şi jefuiţi de cei care îi guvernează. În fiecare zi, sute de oameni îşi lasă casele părinteşti, îşi iau copiii şi fug de această guvernare nedreaptă. Ţara rămâne fără oameni, iar speranţele că lucrurile se pot îndrepta devin tot mai mici pe zi ce trece. Independenţa înseamnă altceva decât ce au făcut guvernanţii din această ţară. Din păcate, anume din cauza lor, astăzi vorbim despre independenţa Republicii Moldova nu cu bucurie şi speranţă, aşa cum ar trebui, dar cu mâhnire.

După ce au furat şi au sărăcit lumea, guvernanţii noştri au început să vândă ţara pe bucăţi. Nu mai poate fi negat un lucru evident: Igor Dodon, care a obţinut funcţia de Preşedinte prin fraudă electorală şi cu sprijinul patronului său, Vlad Plahotniuc, acţionează împotriva intereselor Republicii Moldova, acţionează în interesul unui stat străin, subminând în mod deschis şi făţiş Independenţa ţării. E de datoria noastră să condamnăm şi să oprim acţiunile de trădare ale cetăţeanului Dodon Igor împotriva statului Republicii Moldova şi a cetăţenilor.”

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Fosta contracandidată a lui Igor Dodon la președinția republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un atac dur la actualul președinte, spunând că aruncă țara în fața unui posibil război civil. Aflată în satul Brânza, raionul Cahul, Maia Sandu, președinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate, a lansat un mesaj dur la...

Preluat de la EVZ