Regimul lui Ceauşescu nu a fost tocmai unul „corect”, întrucât foarte multe persoane au avut de suferit în urma acestuia. Printre „victime” se află Adrian Irvin Rozei, nepotul unui cunoscut inginer din acea vreme.

Aurel Rozei era şeful planificării de la Canalul Dunăre – Marea Neagră, proiect desfăşurat în perioada regimului Ceauşescu. În urma procesului „Sabotorilor”, acesta a fost condamnat la moarte şi împuşcat.


Ceauşescu, ÎNCEPUTUL SFÂRŞITULUI. LICHIDAREA dictatorului ARE LEGĂTURĂ cu banii, CU MILIARDE. S-a aflat adevărul


Nepotul său, Adrian Irvin Rozei, a reuşit să fugă din lagărul comunist, povestind chiar şi în ziua de astăzi despre drama pe care a trăit-o.

Visul lui Adrian Irvin Rozei (70 de ani) era să urmeze istoria artei, însă regimul de la acea vreme nu i-a permis să-şi îndeplinească această dorinţă.


SPIONAJUL românesc VA AVEA UN NOU ŞEF! Klaus Iohannis ÎL PREFERĂ PE… Detalii de ultimă oră


Tragedia care a avut loc în familia sa după ce unchiul său, Aurel Rozei, şeful planificării de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, a fost condamnat la moarte şi executat în ceea ce s-a numit „Procesul Sabotorilor“, în 1952, l-a urmărit o bună parte din viaţă.

Irvin povesteşte cum aveau loc schimburile de mărfuri. România primea mărfuri din străinătate, iar la schimb dădeau evrei.


Culisele zilei de 23 august 1944: „Continuarea alianței cu Germania risca să ne conducă la sinucidere”


„În anul 1963, o mătuşă de-a mea din Olanda s-a dus direct la Wilhelm Filderman, fostul preşedinte al Consiliului Central al Evreilor din România. A plătit 3.000 de dolari pentru tatăl meu, 1.000 de dolari pentru mama şi 1.000 pentru mine.

Un om de afaceri evreu din Londra trimitea mărfuri în România şi, în loc să fie plătite cu bani, autorităţile române le eliberau paşapoarte oamenilor. În general, erau evrei, dar la fel s-a procedat şi cu nemţi sau cu greci.


CEAUȘESCU și BOMBA NUCLEARĂ. Ce eforturi a făcut fostul dictator pentru a fi egalul Rusiei și Americii. Memoria EvZ.


Era vorba de mărfuri de tot felul, de la alimente la piese de schimb. Preţul era de 3.000 de dolari pentru un om cu diplomă universitară şi 1.000 de dolari pentru o persoană fără“, a spus acesta, confrom adevarul.ro.

CITEŞTE ŞI:

Arşinel, implicat într-un SCANDAL IMENS. MANEVRĂ FINANCIARĂ murdară pentru marele actor? „E un impostor!”

CONSPIRAŢIA celei mai BOGATE familii din LUME a ajuns în ROMÂNIA. CINE şi DE CE vrea să CUMPERE BANCPOST?

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Regimul lui Ceauşescu nu a fost tocmai unul „corect”, întrucât foarte multe persoane au avut de suferit în urma acestuia. Printre „victime” se află Adrian Irvin Rozei, nepotul unui cunoscut inginer din acea vreme. Aurel Rozei era şeful planificării de la Canalul Dunăre – Marea Neagră, proiect desfăşurat în perioada...

Preluat de la EVZ