Peste 1500 de oameni s-au adunat în această seara în Piața Victoriei din București, protestând împotriva ultimelor planuri ale puterii de a modifica legile justiției și de a elimina deciziile președintelui în numirea șefilor din justiție.

Protestatarii strigă lozincile cunoscute, „PSD – ciuma roşie„, „DNA să vină să vă ia!„ sau „Cu legile lui Dorel, justiţia devine bordel”. Adunarea a fost anunțată începând cu ora 20.30, fiind parte a mai multor întâlniri organizate pe rețelele de socializare. La ora 21.00 a început și protestul cu luminile telefoanelor mobile. Proteste sunt anunțate și în orașe mari, precum Brasov, Cluj, Iași sau Constanța.

„PSD ia din nou cu asalt Justiţia. Preşedintele ar putea fi exclus – conform proiectului ministrului Justiţiei – din mecanismul de propunere a procurorilor-şefi ai Parchetului General, DNA şi DIICOT. «Reforma» Justiţiei, în viziunea PSD, înseamnă numirea acestora exclusiv de către Guvernul PSD. Ceea ce a rămas independent din presa sau instituţii reacţionează din nou, fiecare cu propriile instrumente. Acelaşi lucru ar trebui să facem şi noi în stradă. În stradă, pentru că asta e principala noastră pârghie şi pentru că asta a avut efect cu alte ocazii. Suntem probabil cu toţii obosiţi de atâtea semnale de alarmă, dar e momentul să reacţionăm cât putem de ferm. Altfel, putem doar să ne uităm cum ne transformăm resemnaţi într-un regim autoritar, aşa cum putem doar privi spre Ungaria sau Polonia”, comentează organizatorii protestului „Justiţie independentă, nu stat subordonat”.

– stire in curs de actualizare – 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Peste 1500 de oameni s-au adunat în această seara în Piața Victoriei din București, protestând împotriva ultimelor planuri ale puterii de a modifica legile justiției și de a elimina deciziile președintelui în numirea șefilor din justiție. Protestatarii strigă lozincile cunoscute, „PSD - ciuma roşie„, „DNA să vină să vă ia!„...

Preluat de la EVZ