Ni se recomandă să ne SĂRUTĂM cât mai des. Aflaţi de ce
Nu trebuie să fi descoperit apa caldă ca să-ţi dai seama că a săruta este ceva plăcut. Dar, alături de această constatare evidentă, ştiinţa a adăugat anumite lucruri care sfătuiesc oamenii să se sărute fiindcă este benefic pentru sănătate. Totul este să fim motivaţi pentru a-l dărui sau pentru a-l primi acest sărut atât de preţios.
Vă redăm câteva efecte benefice ale sărutului:
Elimină stresul
Se ştia că iubirea duce cu sine o stare pozitivă şi bucurie, dar în spatele acestor efecte este o explicaţie ştiinţifică: un studiu al Lafayette College din Easton, în Pennsyilvania, a demonstrat că sărutul reduce nivelul de cortizon în salivă, diminuând în acelaşi timp şi stressul, în timp ce măreşte în bărbaţi oxitoxina care influenţează drumul lor spre a se îndrăgosti.
Ne face mai puternici
Potrivit omului de ştiinţă englez, Colin Hendrie, de la Universitatea din Leeds, a săruta foloseşte pentru a mări starea imunitară, fiindcă permite schimbul de germeni şi în consecinţă favorizează dezvoltarea de anticorpi. Şi nu numai: prin intermediul sărutărilor, bărbaţii transmit femeilor Cytomegalovrius, util pentru a proteja sănătatea proprie şi a viitorilor copii.
Vindecă durerile de cap
Un sărut pasional produce o dilatare a vaselor sanguine, iar aceasta, în afară că reduce hipertensiunea, ajută la combaterea durerilor de cap şi a altor dureri.. Bineînţeles, aici beneficiile nu sunt automate ca în schimbul de germeni: e necesar ca sărutul să fie efectiv însoţit de o descărcare de emoţii. Actul sărutării este bun în ultimul rând şi pentru prevenirea şi combaterea cariilor, spun cercetătorii.
- 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
- 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ni se recomandă să ne SĂRUTĂM cât mai des. Aflaţi de ce.
http://stiri-zilnic.com/2017/08/27/ni-se-recomanda-sa-ne-sarutam-cat-mai-des-aflati-de-ce/Actualitate/EsentialFapt divers