Incendiile au devastate suprafețe immense de vegetație, România fiind cuprinsă de astfel de incidente pe tot parcursul verii.

Un număr de 40 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Drobeta-Turnu Severin, 25 de voluntari şi cinci pădurari ai Ocolului Silvic Tarniţa intervin, duminică, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră în satul Costeşti, comuna Balta, reaprins în cursul zilei de sâmbătă. 

“Incendiul a fost localizat. Pompierii acţionează pentru lichidarea sa. La faţa locului au fost trimise două ATV-uri şi o autospecială cu apă şi spumă. La locul incendiului sunt 40 de pompieri militari din cadrul Departamentelor Orşova – Garda I Orşova şi Garda II Baia de Aramă – şi Drobeta-Turnu Severin. Pompierii acţionează împreună cu 25 de voluntari de la SVSU Balta şi cinci pădurari de la Ocolul Silvic Tarniţa”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi, Raluca Tîrcă, adăugând că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ opt hectare, informează Agerpres.  Potrivit acesteia, în cursul zilei de sâmbătă au ars aproximativ 40 de hectare.   

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Incendiile au devastate suprafețe immense de vegetație, România fiind cuprinsă de astfel de incidente pe tot parcursul verii. Un număr de 40 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor Orşova şi Drobeta-Turnu Severin, 25 de voluntari şi cinci pădurari ai Ocolului Silvic Tarniţa intervin, duminică, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie...

Preluat de la EVZ