Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat duminică seara, la Antena 3, că în România nu mai este democrație pentru că social-democraților li se fac dosare penale.

Dragnea a spus la Antena 3 că împotriva PSD se fac dosare penale și că unele instituții de forță vor să preia abuziv puterea politică. Întrebat dacă, în acest context, în România mai este democrație, liderul PSD a spus:

“România este foarte aproape, încă nu e acolo, dar e foarte aproape să ajungă la o poliție politică. Asta e o noțiune foarte grea. Nu suntem în situația, dar suntem foarte aproape să avem așa ceva. Am mari speranțe în directorul SRI, dl Hellvig, spre să reziste la orice tentație. Din ce-a făcut până acum, se pare că lucrurile sunt în regulă, dar există foartă multă manipulare asupra unor instituții care ar trebui să fie independente”

Dragnea a adăugat că există persoane care își doresc ca el să ajungă la pușcărie, fără să le nominalizeze.

“Nu mai este un secret pentru mine de mult. Dar eu nu am cum să stau în genunchi. Nu poți să treci prin viață și să rămână în urma ta doar teamă, frică, nervi. La mine nu este cazul”, a spus el.

El a adăugat, în acest context, că este nevoie de o reformă în legile justiției.

“Ce mă face să fiu determinat: acel vot masiv din decembrie 2016, acel entuziasm, și faptul că oriunde merg, mi-au spus și niște copii < Nu cedați, nu dați înapoi >. Înseamnă că este un curent, o așteptare foarte mare”, a mai declarat acesta.

“Sistemul nu se lasă ușor. Sunt ani de zile de legături făcute, știute și neștiute, la vedere sau obscure. Este un concept gândit și pus în practică an de an. Nu e ușor, dar cu răbdare acest proces trebuie dus la capăt”, a adăugat Dragnea.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat duminică seara, la Antena 3, că în România nu mai este democrație pentru că social-democraților li se fac dosare penale. Dragnea a spus la Antena 3 că împotriva PSD se fac dosare penale și că unele instituții de forță vor să preia abuziv puterea...

Preluat de la EVZ