Clan de romi din România judecat în Franța: o singură fetiță 'producea' zilnic, din furturi, 500 euro!

Șapte femei și cinci bărbați, etnici romi membri ai aceluiași clan, au fost trimiși în judecată în Franța pentru implicarea într-o rețea infracțională specializată în furt în grup organizat, tăinuire și spălare de bani, precum și neglijarea minorilor și îndemnarea acestora la comiterea unor fapte ilegale.

Este vorba despre un clan de țigani din Craiova condus de bulibașa Marian Tincă. Acesta se ocupa de coordonarea întregii acțiuni, iar fosta sa soție, Maria Iamandita, de trimiterea banilor în România, unde erau investiți în mașini sau apartamente.

Romii acționau în special în apropiere de Disneyland Paris și în Rețeaua Expres Regională (RER) de transport feroviar care deservește parcul de atracție, dar și în centrul comercial Val d’Europe, o zonă foarte frecventată de turiști, iar copiii clanului aveau un rol principal.

Minorii acționau în plină după-amiază, în grupuri de trei sau patru; primul distrăgea atenția, al doilea profita pentru a fura din buzunare, iar al treilea făcea să dispară bunii furați”, a precizat un comisar francez citat de agenția de presă AFP.

Printre cei mici se află o fată, extrem de abilă în subtilizarea bunurilor turiștilor, care aducea între 500 și 800 de euro pe zi familiei sale. Ea a fost vizată în 48 de rânduri în proceduri cu privire la furt, transmite News.ro.

În afară de cei zece membri ai clanului, gestionarul unui hotel de la Pantin (Seine-Saint-Denis), care închiria în numerar, a fost inculpat pentru spălare de bani, la fel ca tatăl său. Un restaurator chinez din Pigalle, căruia copiii îi predau bani pentru a evita să fie prinși cu ei asupra lor, este inculpat de asemenea pentru tăinuire.

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/clan-de-romi-din-romania-judecat-in-franta-o-singura-fetita-producea-zilnic-din-furturi-500-euro-41611.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/clan-de-romi-din-romania-judecat-in-franta-o-singura-fetita-producea-zilnic-din-furturi-500-euro-41611-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Șapte femei și cinci bărbați, etnici romi membri ai aceluiași clan, au fost trimiși în judecată în Franța pentru implicarea într-o rețea infracțională specializată în furt în grup organizat, tăinuire și spălare de bani, precum și neglijarea minorilor și îndemnarea acestora la comiterea unor fapte ilegale. Este vorba despre un...

Preluat de la romania ntv