Informaţia a fost dată de „The Telegraph“ unde spune că Rusia ar putea fi exclusă din Interpol, motivul fiind că că ar utiliza această organizaţie cu scopul de a persecuta oponenţii politici ai Kremlinului.

Moscova a trimis pentru a patra oară mandatul roşu prin care cere arestarea lui Bill Browder, un important luptător pentru impunerea de sancţiuni împotriva oficialilor ruşi acuzaţi că încălcă drepturile omului. Potrivit sursei citate, autorităţile ruse urmează să dea explicaţii liderilor europeni în legătură cu abuzurile faţă de criticii Kremlinului, comise prin intermediul Interpolului.

Consiliul Europei a declarat recent că încercările anterioare ale Rusiei de a-l aresta pe Bill Browder reprezintă un exemplu clar că Rusia utilizează resursele Interpol inadecvat şi în scopuri politice.

Anterior, toate cele trei tentative ale Moscovei de a-l reţine pe Browder au fost respinse.

În februarie, Tribunalul Tver din Moscova l-a arestat în lipsă pe şeful Fondului „Dreptate pentru Serghei Magnitski”, William Browder, pe care autorităţile ruse l-au acuzat de delapidarea unor acţiuni „Gazprom”. Purtătorul de cuvânt al instanţei a declarat pentru RIA Novosti că apărarea a contestat decizia.

Reprezentantii Fondului sustin ca hotărârea autorităţilor este o reactie la campania internaţională privind adoptarea legislatiei de sancţiuni împotriva cetatenilor rusi implicaţi în dosarul Magnitski, titrează timpul.md.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anunţ de ultimă oră! Rusia ar putea fi EXCLUSĂ din INTERPOL.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Informaţia a fost dată de „The Telegraph“ unde spune că Rusia ar putea fi exclusă din Interpol, motivul fiind că că ar utiliza această organizaţie cu scopul de a persecuta oponenţii politici ai Kremlinului. Moscova a trimis pentru a patra oară mandatul roşu prin care cere arestarea lui Bill Browder,...

Preluat de la EVZ