Vizita-fulger a preşedintelui francez Emmanuel Macron la Bucureşti poate fi privită nu doar din perspectiva mesajelor politice transmise, ci şi a celor non-verbale, desprinse din gesturile şi mimica liderului de la Elysee. Emmanuel Macron a ţinut să-şi arate superioritatea şi forţa în toate apariţiile publice! Asta spun experţii în limbaj non-verbal, care i-au analizat fiecare mişcare. În schimb, între primele doamne ale Franţei şi României s-a creat o legătură destul de strânsă, spun specialiștii.

Specialiştii spun că Emmanuel Macron a ţinut să îşi arate superioritatea chiar din momentul salutului oficial, când l-a prins de braţ pe Klaus Iohannis. „Mâna coboară şi se duce încercând din nou să arate supremaţia”, explică Marius Marinoff, expert în limbaj non-verbal.

Apoi preşedintele francez l-a atins pe spate pe omologul său român. „Gestul eu îl consider un fel de hai, după tine, dar eu îţi permit să vin după tine. Sunt la tine acasă, te urmez pentru că vreau eu”, spune Marinoff.

O poziţie intersantă a adoptat Emmanuel Macron în timpul semnării acordurilor între cele două ţări.  Marius Marinoff, expert în limbaj non-verbal: „Ne arată că sunt cu mult peste, că am reuşit să fac ceva şi sunt mult mai bun decât cei din jurul meu, lucru care este şi confirmat de poziţia de putere, este într-adevăr o poziţie de putere”. În timpul vizitei la Muzeul Satului cuplul francez a părut interesant de tot ce vede. Uneori gesturile i-au trădat.  „Este ca şi cum aş vrea să mă iau în braţe, ca şi cum ceea ce se întâmplă în jurul meu mă plictiseşte”, a descifrat Marius Marinoff. În schimb, primele-doamne au fost pe aceeaşi lungime de undă.

„Eu văd aici o primă-doamnă a Franţei care de-a dreptul se sprijină şi şi-a găsit un punct plăcut în acestă vizită, care este prima-doamnă a României”, spune Marius Marinoff.

Cele două au avut ţinute care au atras toate privirile.  „Rochiţa de care spuneam blue ciel a fost gândită pentru primirea oficială, după acea a urmat vizita la Muzeul Satutului şi am gândit o rochiţă cu nişte motive florale uşor etno, pe o linie simplă, dar vaporoasă, cu un cloş care i-a venit foarte bine, iar pentru seară am avut o altă ţinută, o rochiţă simplă, dar de o eleganţă rafinată pe o linie sport elegant”, explică Eli Lăslean, creatoare de modă.

Prima Doamnă a Franței, O APARIȚIE SPECIALĂ

De asemenea, prima-doamnă a Franţei, Brigitte Macron, a avut o apariţie specială. Aceasta a ales o rochie îndrăzneaţă, neagră. „La doamna Macron observăm o tendinţă clar spre un sport, chiar rock, şi este foarte apreciată pentru asta. Este o persoană dinamică, puternică şi lucrul acesta este foarte bine reliefat prin ţinutele sport pe care le abordează”, spune creatoarea de modă Eli Lăslean.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Vizita-fulger a preşedintelui francez Emmanuel Macron la Bucureşti poate fi privită nu doar din perspectiva mesajelor politice transmise, ci şi a celor non-verbale, desprinse din gesturile şi mimica liderului de la Elysee. Emmanuel Macron a ţinut să-şi arate superioritatea şi forţa în toate apariţiile publice! Asta spun experţii în...

Preluat de la EVZ