Premierul Mihai Tudose a oferit explicații suplimentare referitoare la Pilonul II de pensii. Într-o postare pe Facebook, șeful Executivului a spus că randamentul mediu al Pilonului ll, începând din 2008, a fost de 4%, iar randamentul la care s-a referit în declaraţia, de ieri, pe această temă făcută în şedința Comitetului Executiv al PSD avea în vedere „suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II”.

„Randamentul mediu, din 2008 până în prezent, al fondurilor de pensii din Pilonul II a fost de aproximativ 4%.

În Pilonul I, punctul de pensie se calculează ca fiind raportul dintre salariul încasat și salariul mediu. Acest lucru înseamnă că o persoană care a avut o creștere anuală a salariului mai mare de 4% față de creșterea salariului mediu va avea la pensie mai mulți bani decât o persoană care a optat și pentru Pilonul II.

Un exempu concret îl reprezintă cei care în toată perioada 2008 – 2017 au avut salariul minim. Acesta a avut o creștere de aproximativ 180% în această perioadă în timp ce salariul mediu a crescut cu mai puțin de 100%. Rezultă că acesta a avut o creștere a punctului de pensie de peste 80%, comparativ cu 40% pentru cei ce au optat și pentru Pilonul II.

Randamentul la care m-am referit, calculat în raport cu punctul de pensie, viza suma încasată de beneficiar la pensie în cele două ipostaze: cel care a optat, respectiv cel care nu a optat pentru Pilonul II.”, a scris Tudose pe rețeaua de socializare.

Șeful Guvernului a anunțat vineri, după ședința CEX a PSD de la Neptun, că potrivit calculelor făcute de Ministerul Finanţelor s-a constatat că „randamentul la Pilonul I de pensii este mult mai mare decât randamentul obţinut la Pilonul II”, acesta fiind motivul pentru care, dacă se dovedeşte a fi oportun, în urma unor analize, sumele care se virează la Pilonul I ar urma să fie mai mari decât cele care se virează la Pilonul II. El a negat micșorarea sumelor care se varsă în Pilonul II de pensii.

Tag-uri: tudose, pilon pensii, sume, guvern, psd, mihai tudose, randament, finante

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tudose revine cu EXPLICAȚII legate de Pilonul II de pensii.

evz.ro

libertatea.ro

rtv.net

wowbiz.ro

b1.ro

cancan.ro

infoactual.ro

unica.ro

fanatik.ro

dcnews.ro

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-15.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/button-share-15-300x37.pngrootstireaActualitate/EsentialPolitica
Premierul Mihai Tudose a oferit explicații suplimentare referitoare la Pilonul II de pensii. Într-o postare pe Facebook, șeful Executivului a spus că randamentul mediu al Pilonului ll, începând din 2008, a fost de 4%, iar randamentul la care s-a referit în declaraţia, de ieri, pe această temă făcută în...

Preluat de la EVZ