Criza de asistenţi medicali îşi spune cuvântul. De exemplu, la Iaşi s-au înfiinţat agenţii speciale pentru recrutarea asistenţilor medicali chiar şi fără experienţă, doar cu minime cunoştinţe de limba engleză, pentru a lucra în Regatul Unit pe un salariu de peste 1.500 de lire.

E dificil chiar  foarte greu să găseşti oameni care să aibă răbdarea de a acorda asistenţă specială bătrânilor, ţinând cont că mulţi refuză să-şi îngrijească proprii părinţi, dar, pentru bani sau să ca scape de sărăcie se încumetă la aceste oferte de muncă. Din statistici rezulă că multi nu fac faţă, nu se comportă corespunzător cerinţelor din contract şi pierd locul de muncă, alţii duc până la capăt misiunea şi strâng sume consistente.

Anunţul vine din partea companiei de recrutări Nursing MP Recruitment şi promite salarizare de 8 lire pe oră, un job full time, contract pe perioadă nedeterminată, 37 de ore pe săptămână plus ore suplimentare plătite, în medie 50 de ore pe săptămână şi bonusuri de week-end pentru cupluri de infirmieri fără experienţă care doresc să lucreze în sudul Londrei, în Sutton, Surrey.

Potrivit Ziarului de Iaşi, aceştia promit ajutorul pentru găsirea unei cazări sub preţul pieţei, în apropierea locului de muncă, cu toate cheltuielile incluse, oferă şi masa în timpul orelor de program, contribuţie la sistemul de pensii, asigurare medicală, suport pentru adaptarea întregii familii, 6 săptămâni pe an de concediu plătit, training şi uniforme gratuite. Interviul se face direct cu managerul britanic, prin Skype sau telefon, căutându-se persoane dispuse să acorde îngrijire personală vârstnicilor, care să stea cu ei şi să îi ajute să îşi ia medicaţiile. Se cere doar un nivel conversaţional al limbii engleze, B1, şi experienţa în îngrijire e doar un avantaj, nefiind obligatorie, mai scrie sursa menţionată.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Criza de asistenţi medicali îşi spune cuvântul. De exemplu, la Iaşi s-au înfiinţat agenţii speciale pentru recrutarea asistenţilor medicali chiar şi fără experienţă, doar cu minime cunoştinţe de limba engleză, pentru a lucra în Regatul Unit pe un salariu de peste 1.500 de lire. E dificil chiar  foarte greu să...

Preluat de la EVZ