Premierul polonez, Beata Szydlo, a denunţat vineri după-amiază “aroganţa” şi “lipsa de experienţă politică” a lui Emmanuel Macron, după ce preşedintele Franţei a acuzat Polonia că se plasează “la periferia Uniunii Europene” în contextul refuzului modificării directivei privind angajaţii detaşaţi.

Joi seară, în timp ce Emmanuel Macron se afla într-un turneu care a inclus vizite în Austria, România şi Bulgaria, Beata Szydlo a semnalat refuzul Poloniei de a renegocia directiva UE privind angajaţii detaşaţi.

În acest context, Emmanuel Macron a afirmat că Polonia “se plasează la periferia Uniunii Europene pe numeroase teme”.

“Polonia nu este prin nimic în fruntea Europei. Poporul polonez merită mai mult de atât”, a adăugat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Parisien.

Reacţia premierului Poloniei, Beata Szydlo, nu a întârziat. “Poate că declaraţiile arogante (ale lui Emmanuel Macron -n.red.) sunt generate de lipsa de experienţă politică, un lucru pe care îl observ cu preocupare, dar aştept să remedieze rapid aceste lacune şi să fie mai rezervat în viitor”, a spus Beata Szydlo.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Premierul polonez, Beata Szydlo, a denunţat vineri după-amiază “aroganţa” şi “lipsa de experienţă politică” a lui Emmanuel Macron, după ce preşedintele Franţei a acuzat Polonia că se plasează “la periferia Uniunii Europene” în contextul refuzului modificării directivei privind angajaţii detaşaţi. Joi seară, în timp ce Emmanuel Macron se afla într-un...

Preluat de la EVZ