O icoană în valoare de 5.000 de euro, furată dintr-o locuință, recuperată de polițiști

O icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural național și care ar fi fost furată dintr-o locuință din București, a fost recuperată de polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, conform IGPR.

Conform sursei citate, polițiștii specializați în protejarea patrimoniului cultural național din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române au recuperat o icoană pe lemn, din secolul XVIII, care poartă numele de “Sinaxa Sfinților Arhangheli”.

“Pe obiectul de cult, cu dimensiunea de 42,5 x 51 de centimetri, sunt reprezentate două registre verticale cu câte șase apostoli și cinci registre orizontale cu praznice împărătești și sfinți”, anunță sursa citată.

Valoarea de catalog a icoanei este de aproximativ 5.000 de euro.

“Bunul, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural național, ar fi fost sustras dintr-o locuință din municipiul București”, precizează IGPR.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/o-icoana-in-valoare-de-5-000-de-euro-furata-dintr-o-locuinta-recuperata-de-politisti-41583.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/o-icoana-in-valoare-de-5-000-de-euro-furata-dintr-o-locuinta-recuperata-de-politisti-41583-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
O icoană pe lemn, din secolul XVIII, în valoare de aproape 5.000 de euro, care face parte din patrimoniul cultural național și care ar fi fost furată dintr-o locuință din București, a fost recuperată de polițiștii Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, conform IGPR. Conform sursei citate, polițiștii specializați...

Preluat de la romania ntv