De foarte mulţi ani, cercetătorii de la NASA au studiat mai multe planete, dar mereu, atenţia lor a fost îndreptată asupra planetei Marte.

NASA a luat în considerare chiar şi opţiunea de a se trăi pe această planetă, iar acum încreacă să obţină oxigen printr-un procedeu revoluţionar, la care va participa şi roverul mars 2020.

În acest sens, Robert Lightfoot Jr., oficial NASA, a precizat că o misiune umană pe Marte necesită paşi mici: „Încercăm să fim siguri că vom face atât o misiune de explorare, cât şi una ştiinţifică”, menţionează acesta.

NASA doreşte înfiinţarea unei colonii. Un pas important este de a putea obţine oxigen. „Următorul rover care va ajunge pe Marte, Mars 2020, va efectua un experiment în care vom încerca să generăm oxigen din atmosfera planetei”, a adăugat oficialul.

Ceea ce ştim în prezent este că atmosfera marţiană este mai rarefiată ca cea a Terrei, conţinând 95,32% dioxid de carbon, 2,7 azot, 1,6 argon şi 0,13 oxigen, scrie descopera.ro.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
De foarte mulţi ani, cercetătorii de la NASA au studiat mai multe planete, dar mereu, atenţia lor a fost îndreptată asupra planetei Marte. NASA a luat în considerare chiar şi opţiunea de a se trăi pe această planetă, iar acum încreacă să obţină oxigen printr-un procedeu revoluţionar, la care va...

Preluat de la EVZ