Tokyo :O companie japoneza vrea să dea un nou rol roboților, acela de preot budist care să oficieze funeralii.

Recitând rugăciuni de înmormântare, cu o voce computerizată în timp ținea ritmul la tobe, robotul a fost expus miercurea trecută în cadrul unui târg destinat industriei pompelor funebre – Life Ending Industry Expo – din Tokyo, Japonia.  Compania japoneză Nissei Eco Co.,a realizat software-ul care îl ajută pe robotul “Pepper” să cânte imnurile funerare. Robotul ”Pepper” a fost prezentat pentru prima dată punlicului larg , de către  compania SoftBank Group Corp în 2014.

Având în vedere îmbătrânirea și natalitatea scăzută a populației din Japonia, preoții budiști se confruntă cu reducerea sprijinului financiar din partea comunităților lor. Astfel, unii dintre aceștia au fost nevoiți să-și găsească locuri de muncă cu o jumătate de normă, în afara sarcinilor de la templu, conform lui Michio Inamura, consilier al executivului companiei Nissei, citat de Reuters. Robotul ”preot de înmormântări” ar putea interveni în lipsa unui preot uman, a mai declarat acesta. De asemenea, costurile ar reprezenta mai puțin de 50.000 de yeni (aproximativ 450 de dolari) pe înmormântare, față de peste 240.000 de yeni (2.200 de dolari) pentru angajarea unui preot uman. Preotul budist Tetsugi Matsuo a declarat că a venit la expoziție pentru a vedea dacă Pepper ar putea “atinge inimile”, deoarece crede că “inima este temelia religiei”. Robotul nu a fost chemat la nicio înmormântare, până în prezent.(Nipponnews,Reuters)

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Tokyo :O companie japoneza vrea să dea un nou rol roboților, acela de preot budist care să oficieze funeralii. Recitând rugăciuni de înmormântare, cu o voce computerizată în timp ținea ritmul la tobe, robotul a fost expus miercurea trecută în cadrul unui târg destinat industriei pompelor funebre - Life Ending...

Preluat de la EVZ