Joi, guvernul a făcut o numire cel puțin ciudată: un tânăr de 28 de ani, cu studii în SUA la o universitate necunoscută, a primit una dintre cele mai bine plătite funcții de conducere din România la cea mai importantă entitate energetică — conducereal Societății Naționale Nuclearelectrica.

Cosmin Ghiță a fost propus pentru funcția de director general al SNN, cu mandat provizoriu de 4 luni, el înlocuind-o pe Daniela Lulache, o veche clientă politică a lui Călin Popescu Tăriceanu, care deținea acest post de 4 ani. De menționat că salariul trece de 10.000 euro, plus diverse sporuri, prime etc.

Cosmin Ghiță are un trecut bizar — și asta doar la capitolele cunoscute. Astfel, el a învațat la o școală americană din București, “American International School of Bucharest”, de unde a obținut o bursă de studii, de 50.000 de euro pe an, pentru mai puțin cunoscutul Bates College din Lewiston, statul Maine!

Abia ajuns cu bursă în SUA, tânărul Ghiță decide să facă un semestru, ca “schimb de experiență” la institutul Nevsky din Sankt Petersburg, Rusia! Adică ajunge în SUA la finele lui 2008, iar în august 2009 pleacă în Rusia, unde stă până în ianuarie 2010. De ce s-a dus în Rusia? Pentru că era pasionat de domeniul energiei, spune tânărul. Cu toate acestea, Nevsky este un institut pentru limbă și cultură, nu are nicio legătură cu energia! Interesant este și că Ghiță declară că vorbește perfect rusa.

Revine deci în 2010 la colegiul din Maine, SUA, dar  în același an devine “stagiar la Ministerul Afacerilor Externe al României” cu atribuții în “Cercetare în domeniul riscurilor asimetrice și a neproliferării nucleare”.

Două locuri de muncă în același timp, ambele la două mari firme americane

În anul următor, 2011, tânărul începe colaborarea cu Chevron, gigant al exploatărilor de materii prime. Studentul Ghiță stagiar pentru relații internaționale în cadrul gigantului american, ocupându-se cu “Evaluarea riscurilor de piață și celor politice pe piețele din Europa de Est și Asia Centrală, dezvoltarea de rapoarte de cercetare în conformitate cu cerințele de business ale managementului, analiză strategică de politici publice și a asistat “din punct de vedere logistic la coagularea și formarea American Romanian Business Council (AMRO).

Dar asta e numai pe o mână, fiindcă în același an, tânărului Cosmin nu i-a ajuns colaborarea cu un gigant, a început-o și cu al doilea. Medtronic este un gigant al aparaturii și testării medicale pe plan mondial, de numele său, ca și de al Chevron, fiind legate multe scandaluri, toate bazate pe politica de dominare specifică marilor companii americane.

Tânărul Cosmin, student bursier în Maine, SUA, pasionat de energie, devine tot în 2011 “manager Relații Publice pentru  Romania și Moldova” al Medtronic Romania SRL. Și asta nu e tot! Chiar pe 3 ianuarie 2011, Cosmin, student în SUA, manager medical în România și Moldova, stagiar pentru relații internaționale la Chevron,  înființează Academia Aspire la Brașov. Va face voluntariat aici până în 2012, va asista la strângerea de fonduri, dar și la diverse alte activități.

Ei bine, în tot acest timp și cu toate aceste activități pe cap, nu putea să nu fie ales și “președinte al Senatului Studențesc” la Bates College unde, printre atâtea activități era student.

Organiza excursii pentru primarii din Vaslui în timpul evenimentelor de la Pungești

rootstireaActualitate/EsentialEconomie
Joi, guvernul a făcut o numire cel puțin ciudată: un tânăr de 28 de ani, cu studii în SUA la o universitate necunoscută, a primit una dintre cele mai bine plătite funcții de conducere din România la cea mai importantă entitate energetică — conducereal Societății Naționale Nuclearelectrica. Cosmin Ghiță a...

Preluat de la EVZ