Liviu Dragnea nu l-a mai chemat pe partenerul său de coaliție, Călin Popescu-Tăriceanu, la întâlnirea de sâmbătă de la Sinaia. De data aceasta, liderul social-democrat va sta de vorbă doar cu premierul Mihai Tudose și cu membrii PSD din Executiv, miniștrii ALDE fiind excluși de la discuții. Pe de altă parte, șeful Senatului a fost singurul membru ALDE care participat ieri la CEX al PSD, care avut loc la Neptun.

Tema principală abordată la întâlnirea de la Sinaia va fi legată de priorităţile Guvernului pentru perioada următoare, odată cu începerea sesiunii parlamentare de toamnă, informează News.ro.

Întâlnirea de sâmbătă de la Sinaia vine după ce joi a avut loc, la Neptun, o şedinţă oficială a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în care s-a discutat cu precădere despre agenda parlamentară.

Şedinţa de la Sinaia este una informală, urmând să fie discutate priorităţile Guvernului. Nu toţi miniştrii participă, o absenţă notabilă fiind ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. Prin urmare, proietul Legii pensiilor nu va fi abordat la şedinţa de sâmbătă.

La această întâlnire se va face şi o analiză a stadiului de implementare a programului de guvernare.

După întrunirea de ieri de la Neptun, premierul Mihai Tudose a anunțat că Guvernul are în vedere mărirea sumelor care se varsă la Pilonul I de pensii, pentru că randamentul fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) este mai scăzut decît al celui de la Pilonul I. Șeful Executivului a negat micșorarea sumelor care se varsă în Pilonul II de pensii.

El a precizat că în două-trei săptămâni va fi finalizat draftul bugetului care va include măsurile din Legea salarizării unice, diminuarea impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale. Tudose a adăugat că „supraacciza la carburanți va fi o decizie implementată toamna aceasta, dar înca se negociază cu producătorii”. Guvernul va modifica și Legea redevențelor, de la începutul anului viitor.

Șeful Executivului a mai spus că Guvernul a înaintat Parlamentului o solicitare de înfiinţare a unei comisii de anchetă privind activitatea reglementatorului din domeniul energiei electrice. 

În schimb, Liviu Dragnea nu a ratat ocazia să lanseze un atac îndreptat împotriva președintelui Klaus Iohannis, șefei DNA, Laura Codruța Kovesi și a procurorului general, Augustin Lazăr. El a spus, după ședința CEX a PSD de la Neptun, că speră că ministrul Tudorel Toader „nu va da înapoi” în demersul său de a modifica Legile Justiției și că ulterior acestea „vor fi decise în Parlament”. 

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Liviu Dragnea nu l-a mai chemat pe partenerul său de coaliție, Călin Popescu-Tăriceanu, la întâlnirea de sâmbătă de la Sinaia. De data aceasta, liderul social-democrat va sta de vorbă doar cu premierul Mihai Tudose și cu membrii PSD din Executiv, miniștrii ALDE fiind excluși de la discuții. Pe de...

Preluat de la EVZ