Un grup de cercetători de la Washington a analizat mai multe documente interne ale ISIS şi au realizat un raport privind veniturile şi fondurile folosite de organizaţie.

La prima vedere, ISIS pare să se confrunte cu nişte probleme financiare foarte mari. Aceştia folosesc sume imense pentru a cumpăra sclavi sexuali.

Unii lideri au cerut ca militanţii să reducă consumul de electricitate şi să nu mai conducă maşini oficiale în scop personal. Pe de altă parte, luptătorii par a fi deprimaţi, autorii raportului prezentând exemple de jihadişti care au au adus scutiri medicale pentru a nu mai fi trimişi pe front, relatează CNN.

„Vedem o creştere a numărului dezertorilor, vedem scăderea moralului. Vedem imposibilitatea de a-şi plăti oamenii. Vedem jihadişti care vor să renunţe”, a declarat generalul Peter E. Gersten, de altfel, membru al grupului de analiză.

Din luna octombrie 2016. O coaliţie anti-ISIS a încercat să distrugă sistematic infrastructura organizaţiei teroriste, reuşind ca în ultimele luni să aducă Grupării Statul Islamic pierderi în valoare de 800 de milioane de dolari.

Documentele arată că un luptător primeşte 50 de dolari pe zi, la care se adaugă următoarele: 50 de dolari lunar pentru fiecare nevastă, 35 de dolari pentru fiecare copil şi 50 de dolari pentru fiecare părinte care nu are altă sursă de venit, scrie Business Magazin.

rootstireaActualitate/EsentialFapt divers
Un grup de cercetători de la Washington a analizat mai multe documente interne ale ISIS şi au realizat un raport privind veniturile şi fondurile folosite de organizaţie. La prima vedere, ISIS pare să se confrunte cu nişte probleme financiare foarte mari. Aceştia folosesc sume imense pentru a cumpăra sclavi sexuali. Unii...

Preluat de la EVZ