Coreea de Nord a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acțiune. Oficialii Armatei SUA confirmă aceste teste

Autoritățile de la Seul au anunțat sâmbătă că Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acțiune din provincia Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei, informează CNN.

Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene.

”Armata noastră monitorizează îndeaproape orice provocare suplimentară a Coreei de Nord și și-a consolidate pozițiile de supraveghere și de securitate”, se arată în comunicatul sud-coreenilor.

Oficialii Armatei SUA au confirmat aceste teste, spunând că au fost lansate trei rachete.

”Prima rachetă din cele trei a eșuat în zbor. A doua se pare că a explodat imediat după lansare”, a declarat Dave Benham de la comandamentul SUA din Pacific.

Coreea de Nord a efectuat mai multe serii de teste cu rachete de la începutul acestui an, aspect ce a intensificat tensiunile regionale și a iritat Statele Unite, Japonia și Coreea de Sud.

Regimul de la Phenian a efectuat 12 teste în 2017, lansând nu mai puțin de 18 rachete și perfecționându-și sistemele de lansare. În luna iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, despre care Phenianul a precizat că are capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

Comenteaza aceasta stire

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/coreea-de-nord-a-lansat-mai-multe-proiectile-cu-raza-scurta-de-actiune-oficialii-armatei-sua-confirma-aceste-teste-41580.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2017/08/coreea-de-nord-a-lansat-mai-multe-proiectile-cu-raza-scurta-de-actiune-oficialii-armatei-sua-confirma-aceste-teste-41580-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
Autoritățile de la Seul au anunțat sâmbătă că Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acțiune din provincia Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei, informează CNN. Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene. ”Armata noastră monitorizează...

Preluat de la romania ntv