Un cleric musulman, condamnat în trecut în Marea Britanie pentru instigare la crimă, a fost inculpat sâmbătă în oraşul american New York, pentru susţinerea activităţilor teroriste, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

Trevor William Forrest, cunoscut sub pseudonimul Abdullah Faisal, este acuzat că l-a ajutat pe un agent sub acoperire al Poliţiei din New York care se prezenta drept militant islamist să ia legătura cu filiala siriană a organizaţiei teroriste sunnite Stat Islamic, anunţă Procuratura din districtul Manhattan. Abdullah Faisal a fost pus sub acuzare la instanţa supremă din statul New York.

“Faisal şi-a dedicat viaţa activităţilor de recrutare a teroriştilor. Prin predici şi mesaje postate online, instigă oameni din întreaga lume să susţină jihadul”, a acuzat procurorul districtual Cyrus Vance.

Clericul musulman în vârstă de 53 de ani a fost arestat în Jamaica, la solicitarea Statelor Unite, sub acuzaţiile de instigare la terorism şi susţinerea activităţilor teroriste.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Un cleric musulman, condamnat în trecut în Marea Britanie pentru instigare la crimă, a fost inculpat sâmbătă în oraşul american New York, pentru susţinerea activităţilor teroriste, relatează site-ul agenţiei Bloomberg. Trevor William Forrest, cunoscut sub pseudonimul Abdullah Faisal, este acuzat că l-a ajutat pe un agent sub acoperire al Poliţiei...

Preluat de la EVZ