Cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate, la zece ani de la dispariția avocatei, din Brașov. Polițistul Cristian Cioacă, fostul ei soț, condamnat pentru moartea acesteia, a susținut că cea mai căutată femeie din România trăiește.

La zece ani de la dispariție, cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate. Informații de ultimă oră despre cel mai controversat caz de dispariție din România au adus, la Antena 3, avocata Maria Vasii, apărătoarea lui Cristian Cioacă, alături de Luis Lazarus, jurnalistul care a urmărit pas cu pas acest caz, la postul de televiziune OTV.

În imaginile prezentate de postul de televiziune se arată interviurile pe care polițistul condamnat la 15 ani de închisoare pentru moartea Elodiei susține că soția sa nu este moartă, fapt pe care l-ar întări, și acum, de dincolo de gratii.

Maria Vasii a reluat ipoteza conform creia lui Cristian Cioacă i s-ar fi „plantat” probele găsite de anchetatori, în timpul cercetărilor. „Clientul meu mi-a spus că unii ofițeri îl luau la plimbare prin oraș, iar anchetatorii intrau în apartamentul conjugal din care scoteau saci sigilați”, susține Maria Vasii. „ Doamna avocat sugerează că au fost plantate probe”, a adăugat Luis Lazarus, cel care a susținut ipoteza uciderii Elodiei de către Cristian Cioacă.

Reamintim că, în timpul celor trei ani de căutări a Elodiei, au fost descoperite hainele de polițist ale lui Cristian Cioacă, pline de sânge, aruncate într-o râpă din apropiere de localitatea Râșnov și alte picături de sânge în portbagajul mașinii. Despre aceste probe, Cioacă declara, într-un interviu dat la Antena 3, că i se par „suspect de frumos așezate” și că nu a fost, la vremea aceea, pe drumul spre Râșnov. „Cred că soția mea nu este moartă”, declara, atunci, Cristian Cioacă.

De asemenea, există un moment filmat cu Cristian Cioacă în care acesta spune că a șters din memoria telefonului numerele Elodie în semn de revoltă, cumva, față de ceea ce s-a întâmplat. Totodată, el declara că a primit un mesaj de la fosta sa soție, după ce aceasta dispăruse de ani buni, în care scria:„Ai părăsit domiciliul conjugal. De ce nu spui și cum?”. În realitate, fostul polițist a căzut în capcana jurnalistei Adriana Oprea care i-a trimis mesaje de pe numărul Elodiei.

Maria Vasii susține că anchetatorii și, apoi, instanța a refuzat mai multe probe prin care încerca să dovedească nevinovăția clientului ei. Avocata susține că a cerut, printre altele, informații despre trei generali condamnați pentru spălare de bani, în Londra, care ar avea legătură cu un caz despre care știa Elodia Ghinescu. Suspect, din acest punct de vedere, ar fi fost prezența Elodiei în Dubai, cu doar câteva luni înainte de dispariție, unde a avut o aventură cu un ofițer SPP. De asemenea, avocata lui Cioacă crede că  au fost nejustificat de mari costurile pentru căutarea Elodiei și, deși a cerut un audit în acest sens, a fost refuzată. „Când apărea la televizor o vrăjitoare și spunea unde ar fi Elodia, procurorul de caz mobiliza resurse importante și căuta în acel loc cee ce arată o înverșunare împotriva clientului meu”, a declarat Maria Vasii. Ea a mai spus că i se pare suspect faptul că „Interpol a căutat-o în 185 de țări, din cele 190 în care are competență”.

La rândul lui, Luis Lazarus a declarat că este convins că polițistul Cristian Cioacă și-a omorât soția.

rootstireaActualitate/EsentialJustiţie
Cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate, la zece ani de la dispariția avocatei, din Brașov. Polițistul Cristian Cioacă, fostul ei soț, condamnat pentru moartea acesteia, a susținut că cea mai căutată femeie din România trăiește. La zece ani de la dispariție, cazul Elodia Ghinescu revine în actualitate. Informații de ultimă...

Preluat de la EVZ