Tudor Chirilă a fost acuzat de către organizaţia condusă de Mugur Ciuvică că deşi îi critică pe social-democraţi, acesta ar participa la evenimentele finanţate de PSD.

Ciuvică l-a compromis pe Chirilă cu PROBE GRELE. Reacţia artistului?

Grupul de Investigaţii Politice, organizaţie condusă de Mugur Ciuvică, a publicat un text în care îl acuză pe Tudor Chirilă că ar fi participat la evenimentele finanţate de PSD.

Aceştia şi-au bazat „ancheta” pe faptul că Tudor Chirilă a participat de mai multe ori la Festivalul de Teatru Ideo Ideis, scrie Adevarul.

Grupul de Investigaţii Politice a publicat articolul intitulat „În Bucureşti, Chirilă e anti-PSD. În Teleorman, Chirilă e pe banii PSD“, în care se afirmă că „pe revoluţionarul Chirilă, când vine vorba de bani, nu-l mai deranjează că aceştia provin de la Tel Drum, de la pesediştii din Teleorman sau de la ministerele conduse de pesedişti”.

Ca răspuns la acestă anchetă, Chirilă a postat pe pagina personală de Facebook. Acesta a scris că atacul lui Ciuvică este lipsit de logică, deoarece în text scrie ca este un „invitat constant al festivalului”, dar el a participat doar la 2 dintre cele 12 ediţii.

În afară de participarea din 2013, Chirilă spune că anul acesta a participat, însă nu a acceptat onorariul oferit de organizatori. „Ce pare că nu ştie domnul Ciuvică este că nu am fost plătit pentru prezenţa mea acolo. Mi s-a propus un onorariu, dar i-am rugat să folosească banii ca premiu pentru unul din spectacolele câştigătoare. De altfel, în 2014, deşi nu am ajuns la festival şi am ales să nu comunic, am oferit un premiu special în bani pentru că mi-am dorit să susţin cum puteam o trupă de teatru din festival“, a dezvăluit artistul.

Acesta a mai spus că festivalul nu este finanţat de guvernul Tudose, ci de Asociaţia Teta.

„Iniţiativa aparţine Asociaţiei Teta, care este singurul organizator al festivalului, nu «guvernul Tudose» cum minte cu nesimţire Ciuvică. Ministerul Culturii şi Primăria Alexandria sunt doar parteneri ai evenimentului aşa cum e firesc să fie. Din nou, însă, domnul Ciuvică îngenunchează logica. Faptul că o primărie susţine financiar un eveniment NU înseamnă că banii sunt ai partidului din care provine primarul. Deci Primăria Alexandria nu e acelaşi lucru cu PSD“, explică Tudor Chirilă.

În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chirilă îl ATACĂ pe Ciuvică: „Minte cu nesimţire.“.

rootstireaActualitate/EsentialPolitica
Tudor Chirilă a fost acuzat de către organizaţia condusă de Mugur Ciuvică că deşi îi critică pe social-democraţi, acesta ar participa la evenimentele finanţate de PSD. Ciuvică l-a compromis pe Chirilă cu PROBE GRELE. Reacţia artistului? Grupul de Investigaţii Politice, organizaţie condusă de Mugur Ciuvică, a publicat un text în care...

Preluat de la EVZ