Deşi nu s-a remarcat prin nimic la Revoluţia din 1989, Arşinel deţine un apartament într-o vilă din Bucureşti, sub titlul de revoluţionar cu merite deosebite.

Când a început Revoluţia, Arşinel era secretar de partid la Teatrul de Revistă. Acesta a trecut imediat de partea poporului pentru a dărâma comunismul, deşi ajutase la ridicarea regimului încă de tânăr.

Cunoscutul artist beneficiază de toate avantajele acordate revoluţionarilor: pensie de „erou” de 2.693 lei și un apartament de lux în Cotroceni.

Acesta încasează la 78 de ani, 26.853,5 lei lunar și a beneficiat și de un transplant preferențial de rinichi fără să facă nicio zi de dializă.

„Arşinel e un impostor, n-a avut nicio treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“, îl acuză preşedintele Asociaţiei „Radio Libertatea 22”, Jean Ciochină.

Actorul se apără spunând că el nu a văzut Revoluţia la televizor, ci că a fost în mijlocul acţiunii, luptând cot la cot cu poporul român, scrie bugetul.ro.

„E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Eu am fost primul care am vorbit din balconul de la Radio. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor. Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă”.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Deşi nu s-a remarcat prin nimic la Revoluţia din 1989, Arşinel deţine un apartament într-o vilă din Bucureşti, sub titlul de revoluţionar cu merite deosebite. Când a început Revoluţia, Arşinel era secretar de partid la Teatrul de Revistă. Acesta a trecut imediat de partea poporului pentru a dărâma comunismul, deşi...

Preluat de la EVZ