Autorităţile de la Seul au anunţat sâmbătă că Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei. Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene.

”Armata noastră monitorizează îndeaproape orice provocare suplimentară a Coreei de Nord şi şi-a consolidate poziţiile de supraveghere şi de securitate”, se arată în comunicatul sud-coreenilor.

Oficialii Armatei SUA au confirmat aceste teste, spunând că au fost lansate trei rachete.

”Prima rachetă din cele trei a eşuat în zbor. A doua se pare că a explodat imediat după lansare”, a declarat Dave Benham de la comandamentul SUA din Pacific.

Coreea de Nord a efectuat mai multe serii de teste cu rachete de la începutul acestui an, aspect ce a intensificat tensiunile regionale şi a iritat Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Regimul de la Phenian a efectuat 12 teste în 2017, lansând nu mai puţin de 18 rachete şi perfecţionându-şi sistemele de lansare. În luna iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală, despre care Phenianul a precizat că are capacitatea de a atinge teritoriul Statelor Unite.

rootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autorităţile de la Seul au anunţat sâmbătă că Phenianul a lansat mai multe proiectile cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon, ce ar fi căzut în Marea Japoniei. Proiectilele nord-coreene ar fi zburat 250 de kilometri până să ajungă în Marea Japoniei, potrivit Armatei sud-coreene. ”Armata noastră monitorizează îndeaproape...

Preluat de la EVZ