Autoritățile sunt în alertă după ce mii de pești morți care plutesc pe Lacul Morii pot pune în pericol sănătatea populației. Dezastru ecologic afectează principala sursă de alimentare cu apă a Capitalei.

Autoritățile din București sunt în alertă după ce mii de pești au murit și plutesc pe apă în Lacul Morii, principala sursă de alimentare cu apă a Capitalei. Fenomenul a fost sesizat de localnicii care se plimbau pe malul apei. Din informațiile furnizate de reprezentanți ai Gărzii de Mediu reiese că specialiștii instituției au fost la fața locului, vineri dimineața, au prelevat probe din apă și le-au trimis spre analiză în laborator. De asemenea, vor fi analizate și cadavre ale peștilor, recoltate din lacul de acumulare. Oficiali din garda de Mediu susțin că nu se știe, încă, care a fost cauza care a condus la moartea peștilor.

În schimb, reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au transmis că, la o prima evaluare, peștii ar fi murit din cauza hipoxiei, adică scăderea cantităţii de oxigen în ţesuturi, medii de cultură sau aer. Oficialii primăriei explică că acest fenomen se produce din cauza dezvoltării excesive a plantelor acvatice care consumă o anumită cantitate de oxigen dizolvată în apă, în condiţiile în care temperaturile cresc pe perioada verii.

„O echipa mixtă formată din reprezentanţi ai Serviciului Protecţia Mediului şi ai Serviciului Ordine Publică s-a deplasat la locul evenimentului reclamat.  S-a observat că pe Lacului Morii (spre mal) există numeroase exemplare de peşti morţi, de dimensiuni mici şi mijlocii, preponderent puiet. La o prima evaluare, cauza identificată de reprezentanţii Serviciului Protecţia Mediului a fost stabilită că fiind hipoxia (scăderea cantităţii de oxigen în ţesuturi, medii de cultură sau aer), fapt confirmat şi de reprezentantul Administraţiei Naţionale “Apele Române”.    Pentru remedierea problemei constatate, Administraţia Naţională “Apele Române”  intervine cu un efectiv de lucrători cu bărci şi ustensile necesare captării peştelui, în vederea curăţării luciului de apă”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria sector 6. 

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Autoritățile sunt în alertă după ce mii de pești morți care plutesc pe Lacul Morii pot pune în pericol sănătatea populației. Dezastru ecologic afectează principala sursă de alimentare cu apă a Capitalei. Autoritățile din București sunt în alertă după ce mii de pești au murit și plutesc pe apă în...

Preluat de la EVZ