Vremea se va încălzi în mod treptat în acest week-end, astfel că duminică temperaturile vor atinge din nou pragul caniculei.Pentru cei care vor să meargă la munte este bine de știut că vremea va fi frumoasã cu cerul mai mult senin si vânt slab şi moderat. La mare, vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor, ajungând la valori normale pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade, spun meteorologii.

Astăzi,  vremea va fi frumoasă, iar după o dimineaţă încă răcoroasă în mare parte a ţării peste zi se vor atinge valori de temperatură mai ridicate decât joi. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…25 de grade în estul Transilvaniei şi pe litoral şi 33 de grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil în nordul ţării unde cu totul izolat, mai ales la munte, vor fi ploi slabe de scurtă durată, în timp ce în restul teritoriului se va menţine senin. Vântul va avea unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile vestice, potrivit meteorologilor.

În Bucureștui, dimineata vom avea 12…13 grade în oraş şi spre 10 grade în zona preorăşenească. Pe parcusuul zilei vremea va fi frumoasă şi în încălzire. Maxima va fi de 28-30 de grade la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Cum va fi vremea la munte

Pentru cei  care vor să meargă la munte este bine de știut că vremea va fi frumoasã cu cerul mai mult senin si vânt slab şi moderat. Valorile termice vor fi în creştere faţã de Joi. La amiaza vor fi 21 grade la Paltinis, 22 la Predeal, 20 grade la Semenic si la Sinaia 1500, 24 la Arieseni (soare) si 15 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Cum va fi vremea pe litoral

La mare, vremea va fi frumoasã şi se va încãlzi uşor, ajungând la valori normale pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura apei mãrii va fi de 23…24 de grade.

Ce temperaturi ne așteaptă în week-end

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească astfel că temperatura trece la amiază de 30 de grade în aproape toată ţara. Valorile maxime se vor încadra între 25…27 de grade pe litoral şi 35 de grade izolat în Banat şi sud-vestul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări spre seară la munte şi în nord-estul extrem unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. În București vom avea 14-16 grade dimineaţa şi 31…32 de grade la amiază.

Duminică, vremea va fi caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice şi izolat în restul ţării. Temperaturile maxime trec de 30 de grade cu excepţia litoralului unde vor fi între 26 şi 28 de grade si ajung la 36 de grade la Drobeta Turnu Severin. În a doua parte a zilei în zonele montane, pe arii restrânse vor fi averse slabe şi descărcări electrice. În Bucureşti, temperatura continuă să crească, 14-16 grade dimineata si in jur de 34 de grade la amiază.

rootstireaActualitate/EsentialSocial
Vremea se va încălzi în mod treptat în acest week-end, astfel că duminică temperaturile vor atinge din nou pragul caniculei.Pentru cei care vor să meargă la munte este bine de știut că vremea va fi frumoasã cu cerul mai mult senin si vânt slab şi moderat. La mare, vremea...

Preluat de la EVZ