Conform publicației germane „Der Spiegel”, rușii aveau de gând să îmbunătățească performanțele fizice ale fotbaliștilor din echipa națională.

Publicația germană „Der Spiegel” a auncat pe piață o informație bombă. Grigori Rodcenkov, responsabil pentru dopajul sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, a fost însărcinat să se ocupe de dopajul fotbaliștilor din echipa națională, care va lua startul la Campionatul Mondial de anul viitor, găzduit chiar de Rusia. Între timp, fostul director al laboratorului antidoping din Moscova a fugit în SUA, ajutat de Bryan Fogel, realizator de documentare. 

„După Soci, Rodcenkov avea misiunea să pregătească programul de dopaj pentru Mondialul de fotbal din 2018. Grigori era deja în pline pregătiri când totul a fost descoperit”, a povestit Fogel pentru „Der Spiegel”.

„Statul nu are nicio posibilitate să controleze activitatea unui director de laborator. El era recunoscut pe plan mondial și angajat ca expert pentru Jocurile Olimpice, noi am crezut evident că totul era normal”, a fost replica lui Vitali Kutko, vicepremier și șeful comitetului de organizare al CM.

rootstireaActualitate/EsentialFotbal extern
Conform publicației germane „Der Spiegel”, rușii aveau de gând să îmbunătățească performanțele fizice ale fotbaliștilor din echipa națională. Publicația germană „Der Spiegel” a auncat pe piață o informație bombă. Grigori Rodcenkov, responsabil pentru dopajul sportivilor ruși la Jocurile Olimpice de la Soci din 2014, a fost însărcinat să se ocupe...

Preluat de la EVZ